Miért pusztulnak el a halaink?
Henrik... Előszöris a metilinkék egy fölösleges vegyszer, semmire nem jó. A vízcseréhez nem szükséges vízelőkészítő ha pihentetve van. A halak nem kapnak sokkot egymás kergetésétől, max stresszesek lesznek. A világítás sem tudom, hogy jön ide... Na mindegy.
Kérdező:
Tartsd be a heti rendszerességű vízcserét, ahogyan már javasoltuk. Sajnos ha túl van telepítve az akvárium, akkor a természet egyensúlyra törekvése miatt könnyen elpusztulhatnak a halak, nem bír el ennyit a víz. Tarts például egy bettát 10 neonnal, vagy 10 elevenszülőt az előbbiek nélkül ekkora akváriumban.
Vitorlást 54l-be? gratulálok, remélem csak viccből írtad... nézz már meg egy kifejlett példányt...
Víz előkészítőkről: 26éve mikor akvarizálni kezdtem, semmi ilyen nem volt, még csak hallani sem halottunk róla, mégis virultak a halaink!
Metilénkék.... Szerinted minek azt? fertőtleníteni a fertőtlenített vizet?
Folyt.:A világítást sem kell működtetni állandó jelleggel,mivel a halak is alszanak és a víz is bealgásodik tőle.Ezeket mind itt tanultam meg.
A halakról annyit,hogy ha már megvettem őket akkor gondozom is saját képességeimnek megfelelően.Nem tudom s nem is akarom tovább adni senkinek,hogy újra szakszerűen összeválogassam.Talán ha ezek kipusztulnak,de nagyon nem szeretném.Még annyit elárulok magamról,hogy nagyon régen vágytam akváriumra díszhalakkal,s mikor elmentünk megvenni a halakat,azt tettem fő szempontnak (sajnos)hogy minél színesebb és formára is különböző halakat vegyünk.Van egy pici fiam is aki segített nekem ebben.Henrik arra kérnélek olyan tanácsot adj nekem ami hasznos is.Ne haragudj ezért, de ami a szívemen az a számon elvet vallom.
Gfero és Murr a számból vette ki a szót és igazuk is van. Egyébként 20 hal nem sok ha kistestű, nem elevenszülőket tartassz (1 cm kifejlett méret/Nettó térfogat). Tehát Pl. 54 literben 20 neon nagyon szépen mutat és nem is terheli a vizet annyira. Javaslom szerezz be élő növényeket, rengeteget segít a víznek és a halaknak egyaránt és még szebb is mint a mű. Max 3, de inkább 2 kistestű fajt tarts, ekkora akváriumban és fajtánként legalább 6-8 db-ot (20 neon). A Metilénkék FERTŐTLENÍTŐ szer, őszintén szólva nem is értem miért terjedt el ennyire akváriumot tartó (szándékosan nem akvaristát írtam) körökben, össze-vissza öntözgetik a vízbe. Vitorlás 54 literbe-Pfff. Ez az egész dolog ne vegye kedved, mert ez egy nagyon szép hobbi, inkább fogd fel kihívásnak és sok örömed lesz még benne. Különben is mindenki a saját kárán tanul, úgyhogy nincs minden veszve. =) Az is pozitív , hogy egyáltalán tájékozódtál mielőtt belefogtál, ezt nem mindenki teszi meg. Kívánom, hogy legyen benne sok örömötök.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!