Milyen élőlények lehetnek ezek?
Figyelt kérdés
Már napok óta láttam,h az üveg tele van nagyon apró fehér pöttyökkel,gondoltam vmi csiga kelhetett ki.Bár nem nagyon láttam,h mozogtak volna.Ma ahogy figyeltem a pöttyöket,észrevettem,h talán másznak picit és akad köztük vmi féreg szerű is.1-2 mm-es lehet csak és fehér színű.Úgy látom,h csak az üvegen tevékenykednek,másfelé nem látom,h lenne.Próbáltam utána nézni,de nem nagyon jöttem rá mi lehet.Talán a planariára hasonlít,de ez nagyon pici és csak fehér színe van.És a pöttyök mik lehetnek?Kérdésem az lenne,hogy tudom őket kiirtani és,h ártalmas e a halamra.1szem Betta van az akváriumba.2010. nov. 11. 14:57
1/8 anonim válasza:
Nekem a betta ívatómedencéjében voltak ilyenek.Mikor a kishalak nőttek,észrevettem,hogy eszik őket.Később akváriumpucolásnál végleg eltüntek.
2/8 A kérdező kommentje:
Hát ő sajna nem foglalkozik velük,bár szerintem nem is látja;) 1/3os vízcsere 3napja volt,sajna semmit nem változtatott a dolgon. Már arra is gondoltam,h kiveszem a halat és benyomok egy adag parakillt,de a bacikat nem akarom fölöslegesen hazavágni.:(
2010. nov. 11. 16:10
3/8 anonim válasza:
Tapadóharcsán még nem gondolkoztál?Egy pici anci szerintem megoldás lenne.
4/8 A kérdező kommentje:
Ancin gondolkodok régóta,csak az az igazság,hogy egy aymonieri-t már ki kellett tőle vennem,mert zargatta.Elég agresszív a drága.Bár az sárga volt,nem éppen rejtőzködő színű,lehet egy barna anci nem zavarná annyira.
2010. nov. 11. 19:09
5/8 anonim válasza:
Hát bármilyen parazita is az, nem jó, minnél előbb ki kell írtani. Vagy egy teljes akváriumtakarítást, vagy sera ectopurt javaslok, de ne hagyd hogy megfertőzzék a haladat, illetve lerontsák a vízminőséget.
6/8 anonim válasza:
Még az anciról egy pár szót, levegőztetés és legalább 50 (inkább 90) liter körüli akváriumra van szüksége. A parazitákat pedig nem irtj ki.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Akkor mégiscsak marad a "vegyszer".Ancival kapcsolatosan,azért gondoltam rá,mert vmiféle "algairtó" mégiscsak elkelne,bár jelenleg nincs ilyen gondom,de még csak 3 hónapos aksi. 54 l és szűrő levegőztető adott.:)
Mit gondolsz,hallal együtt kezeljem,vagy kivegyem addig? Rajta szerencsére semmi külső jel,vígan építi a habfészket,étvágya jó...
2010. nov. 11. 21:03
8/8 anonim válasza:
Algaírtónak ne ancit vegyél, hanem törpeszívóharcsából 2db-ot, azok takarítanak a legjobban, éjjel-nappal fáradhatatlanul zabálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!