Akvárium készítés otthon?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, akvárium készítéséhez(kb. 100L-es).
Ha lehetséges az alapoktól( milyen vastag üvegből, milyen ragasztóval) és a folyamat részletes leírásával, vagy ha tudtok légyszi linkeljetek be olyan oldalt, ahol ez le van írva.
Előre is köszönöm!
Sok szerencsét hozzá ;)...
Ezek szerint soha nem ragasztottál még akit, és most egy 100-assal kezded :)) A próbafeltöltést a szabadban végezd! :)
A merevítés az aki geometriájától is függ, ha pl. 80 cm hosszú, és 40 magas, a 6-os üveghez szerintem kell.
Köszi a gyors válaszokat! Igen első akvárium lenne, parázok is tőle, de először lehet megpróbálkozom egy kisebbel (99L). :D
Tudnátok írni egy pár dolgot, amire mindenképp figyeljek, amit általában minden kezdő elkövet?
Egy ilyet találtam, nagyjából fedi a valóságot:
Magasság/üvegvastagság/térfogat
25 cm-ig 4 mm 0-50 liter
25-35 cm 5 mm 50-70 liter
35-45 cm 6 mm 70-120 liter
45-55 cm 8 mm 120-300 liter
55-65 cm 10 mm 300 litertől
65-75 cm 12 mm egyedi
75 cm-től egyedi egyedi
Ha ezeket betartod, vagy esetleg eggyel nagyobb üvegből készíted, szerintem felelsleges a merevítés.
Vannak külön akváriumragasztók, de a sima szilikon alapúak jók szoktak lenni.
Murr
Attól függ milyen hosszú az aksi,szabad szemmel nem is nagyon lehet észrevenni a görbületet mindíg de egy vízmérték egyből megmutatja ha van.
Megnézed az aksi két szélét majd a közepét is,én így vettem észre csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!