Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A Gömbhal nem mérgező?

A Gömbhal nem mérgező?

Figyelt kérdés
Én úgy tudtam hogy mérgező a testén lévő tüskék miatt és hozzá érni nagyon veszélyes és az étkezéshez való elkészítése is nagyon nehéz és csak profi séffel lehetséges, az egész világon az egyik legmérgezőbb állat (ilyeneket hallottam) de a youtubeon van sok videó hogy fogdossák őket PL: [link] vagy ez nem is gömbhal vagy csak a gömbhalnak ez egyik fajtája?

ma 11:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem a tüskéje mérgező, hanem bizonyos zsigeri részei. Éppen ezért csak nagyon profi, speciális szakács készítheti el, mert ha belevág olyan részeket, amelyek mérgezőek, akkor kampec.
ma 11:31
 2/3 retektorta ***** válasza:
25%
Tenyésztenek mesterséges körülmények között olyan gömbhalat, ami nem mérgező. De abban semmi poén nincs.
ma 11:49
 3/3 retektorta ***** válasza:
És szerintem miért esznek gömbhalat? Azért mert finom? Vagy azért mert éhínség van Japánban, és nincs más? Nem. Azért, mert jó poén. Túl nagy kockázatot egyébként nem jelent, ha valaki normális étteremben rendeli. Én is ettem, amikor ott jártam.
ma 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!