Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az akvárium tisztítása hogyan...

Az akvárium tisztítása hogyan történik?

Figyelt kérdés
Most kapam nem régen egy 40 literes akváriumot és már 1hónapja vannak benne halak és eléggé koszos. Hogyan takarítsam ki?
dec. 28. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Úgy ahogy az ablaké. Csak előtte ki kell venni belőle a halakat. Viszont arra figyelj, hogy amíg nincsenek a halak az akváriumban, az alatt is kapjanak inni eleget.
dec. 28. 13:15
 2/8 anonim ***** válasza:
65%

Kell egy tiszta mosogatószivacs, műanyag cső, vödör.

A mosogatószivaccsal letörlöd az üvegről az algát, a csöved bedugod a vízbe, a másik végét megszívod és felporszívózod vele a trutyit. A cső másik végét értelemszerűen a vödörbe lógatod. Műanyag csövet bármelyik barkácsboltban kapsz.

Kb. ez a létező legegyszerűbb módja.

dec. 28. 13:15
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Úristen, nem kell kivenni a halakat és nehogy befújd ilyen fürdőszobai tisztítószerekkel, mert azok különösen mérgezőek a vízi élővilágra. Még döglött hal jel is rajta van a flakonon.
dec. 28. 13:17
 4/8 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Kezdjük az elején, írj le mindent, pl: milyen szűrés; hány hal van (pontosan, fajonként); növényzet; talaj; világítás; dekoráció; vízcserék hogyan-mikor-mennyi; mivel etetsz s mennyit, stb. Illetve pontosan mi és hogyan koszos?

Először tudnunk kell minél pontosabban a körülményeket mert ha valami nagyon nincs rendben akkor az átlagos karbantartás nem elég. Egyébként normál esetben ekkora helyre elég átlag heti 1x 15-30% vízcsere (esetenként kicsit több vagy kevesebb) időnként talajporszívózással.

Ezeket ajánlom:

[link] , [link] , [link] , [link]

dec. 28. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:
10%

#3: És ha nem veszed ki a halakat, akkor te úgy tisztítod, hogy benne vannak a halak? A jó mocskos, felkavarodott vízben utána látni sem fogod őket. Vagy csak a víz felét csréled ki? Szóval ne írj hülyeségeket! Nyugodtan ki lehet venni a halakat, a tisztítás idejéig elvannak egy befőttesüvegben is. És ha kellően kiöblíted, használhatsz bármilyen tisztítószert. Persze ha benn vannak a halakj, akkor logikusan nem.

Én amúgy aldis vízkőoldóval fújom be egy picit, majd fémszivaccsal átdörzsölöm, utána pedig háromszor átöblítem. Soha semmi bajuk nem lett a halaknak.

dec. 28. 13:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
#5 Sajnálom a halaidat. A helyedben nem adnék rossz tanácsokat, inkább tájékozódnék, hogyan érdemes csinálni.
dec. 28. 17:32
 7/8 anonim ***** válasza:
5# csak azért reagálok mert megtréfált az optikai egér és a zöld pipára ugrott amikor klikkeltem. Részleges vízcsere talajporszívóval, szűrőtisztítás ha eldugult. Én még a szivacsot is mellőzném mert ha kezdettől fogva napi szinten lekaparod néhány centiről az üveget sosem fog elburjánozni és kiváló kiegészítő táplálék is egyben.
dec. 29. 10:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Én az akvárium takarítását egyszerűen megoldottam... hal telepítéskor tettem bele alga evő harcsát is... alga nem nagyon marad meg az akvában.

Heti 1x csinálok egy vízcserét, szűrő takarítást és a halaim elvannak mint a befőtt.

Tisztító szerrel meg szivaccsal sztem se szerencsés akváriumot takarítani... alapból a szivacsbol is maradhatnak szálak amit meg esznek a halak...

dec. 30. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!