Használható a neomagnol akvárium fertőtlenítésre?
Az történt, hogy volt 2 ajakos gurámim, 2 hónapja voltak nálam nem volt semmi bajuk. Tropical Pro Defence és Sera Gruppy Gran Nature Veggie tápokat kaptak. Kb. 2 héttel a probléma megjelenése elött hoztam új élő növényeket. Majd egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy lelassultak és estére az egyik már úszni sem tudott rendesen. Az aljzaton feküdt néha úszott de akkor is ügyetlenül. Én úszóhólyag gyulladásra gyanakodtam. A víz minőséget JBL PRO Aquatest 7 in 1-el ellenőriztem hetente, abban egy problémát véltem felfedezni ami a 8-as pH volt a probléma megjelenése elött. Takarítást pedig heti egyszer végzek aljzatporszívózással. A víz 40%-át szoktam cserélni, Sera Aquatannal és Sera Nitrivec-el szoktam kezelni a vizet. Következő napra már a másik is ugyanezeket a tüneteket produkálta. Vettem Sera Baktopurt a kezelésükre. De sajnos már nem segített. Miután elpusztultak megvizsgáltam őket, nem vettem rajtuk észre semmilyen külső problémát. Jelenleg 5 sulawesi csiga van az akváriumba, nekik semmi bajuk sincs. A halak pusztulásától függetlenül végig csináltam a kezelést. Szeretnék új halakat tenni az akváriumba én egy teljes fertőtlenítésre gondoltam a neomagnollal (ha jól tudom ezzel a növények is kezelhetők). Szeretném lecserélni a teljes aljzatot is. A csigáknak egy metilénkékes fürdőt akarok csinálni. Másik szűrőt már vettem a régit nem akartam használni. Ha elvégzem ezeket az óvintézkedéseket, akkor biztonságos lesz az akvárium az új halak számára? Valamint a neomagnolt biztonsággal lehet használni?
Köszönöm ha végigolvastad és köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!