Somló Volán Zrt. kérdése:
Hogyan tudnám a hínárt tartósan tárolni?
Figyelt kérdés
Van nekem egy 4 éves teknősöm. Azt érdemes róla tudni, hogy térképteknős néven vettük, de szerintem jobban hasonlít a sárga fülű ékszerteknősre. Az a lényeg, hogy ő leginkább növényevő, persze megeszi a húst is. Szoktam szedni neki hínárt a vízből, amit ugye megeszik. Mindig próbálok neki szép zöldeket szedni, ami jól néz ki. Eddig úgy adtam neki oda a hínárt, hogy beleraktam a terráriumba azt a nagy adagot, amit szedtem neki, aztán pár nap alatt olyan pusztítást végzett rajta, hogy kő kövön nem maradt. Ez mind szép és jó, csak az az egy gondom van vele, hogy nagyon koszosítja ez a vízet. Egy olyan ötlet jutott eszembe, hogy mi lenne ha ilyenkor külön tálba tenném a tekit, abba egy kis ilyen hínárt, amit megeszik, aztán amikor végzett visszatenném a helyére. Nos ehhez az kéne, hogy ha nagy adag hínárt szedek, akkor azt el kéne nekem tárolnom valahogy, hogy 2 nap szünet után ami az etetés óta eltelt, ne kelljen megint kitérőt tennem, hogy hínárt tudjak neki adni. Igen, ezt a külön tálas etetést már régóta használom, csak más kajáknál nincsen gond a tárolással. Hínárt egyébként ritkán kap amiatt, hogy nagyon koszosítja a vízet meg lusta vagyok kitérőt tenni a hínárszedőhelyre. Szárított tüskés bolharákot kapott leginkább, meg szárított halat. Utóbbiról már áttértem a fagyasztott halra, (nem csak azért, mert egészségesebb, hanem mert sokkal olcsóbb is) és ezeket úgy adom neki, hogy külön tálban van a jószág. Na, a hínárnál is ezt szeretném alkalmazni, csak nem tudom, hogyan lehetne ezt tárolni, hogy ne romoljon meg. Mert ha erre rájönnék, akkor gyakrabban tudnám ezzel etetni a teknőst. Vajon az működhet e, hogy a hínárt lefagyasztom, majd, etetés időkor felolvasztom, és úgy adom oda neki? Már próbálkoztam olyannal is, hogy a hínárt bele raktam egy vízzel teli lapos edénybe, csak azzal az volt a gond, hogy egy idő után be büdösödött, és ürülék szag terjengett tőle a szobámban, szóval ilyet nem csináltam mégegyszer. Szóval ez nagyon fontos lenne nekem, és persze a tekinek is, hogy ezt hogyan lehet tárolni. Nem csak azért mert ez az egyik fő tápláléka, hanem mert olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy ilyet ingyen tudok neki szerezni. A bolharákot már úgyis unja. A hal se nagyon akar fogyni.dec. 9. 21:48
1/2 anonim válasza:
Szia, figyelj, nem kifejezetten értek az ilyesfajta állattartáshoz, ellenben ha más megoldás nincs, akkor a fagyasztás:)
2/2 anonim válasza:
Érdemes lenne tudni a hínár konkrét faját(plantnet alkalmazás jó ebben), lehet hogy tartható lenne akváriumban és akkor az a legjobb megoldás hogy megpróbálod növényes akváriumban tartani.
Ha nem lehet tartani akváriumban, akkor ahogy az első írta, esetleg megpróbálhatod kiszárítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!