Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért lett "dohos" szagú a vizem?

Miért lett "dohos" szagú a vizem?

Figyelt kérdés
2 hete indított aksiról van szó,hal nincs, egy szőlőtőke a lakója, de ezt is kb 1 hónapig áztattam majd kifőztem mielőtt belekerült volna, aljzat: sima kvarc homok(nem túlzok, 150x átmosva)! szűrő éjjel nappal megy mióta elindult!A Dohos szagot szó szerint értem, pl.: mint öregapám 100éves pincéjében!Valami ötlet?
2010. nov. 6. 13:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nekem egy ismerős mondta, hogy ő rakott a vízbe szőlőtőkét, meg fűzfa ágakat, a szőlőtőke elrohadt, a fűzfa nem.
2010. nov. 10. 22:55
 12/16 Salx Narval ***** válasza:
Az utolsó hozzászólónak:Tudod lényeges dolog az, hogy ne vessző és ág legyen, hanem öreg tőke, vagy gyökér. Továbbá az előkészítés is sokat számít.A fűzzel nincs gond, de a többi fának,bokornak, csak a gyökerével érdemes foglalkozni.
2010. nov. 11. 03:07
 13/16 anonim ***** válasza:
Nálam van szőlőtőke és közepesen vastag ág is (1,5-4 cm közötti átmérőjű), több, mint egy éve van meg, egyáltalán nem rohad.
2010. nov. 13. 19:06
 14/16 anonim ***** válasza:

Kicsit elterelődött a téma :)

Amúgy miért emelted ki? Nem oldódott meg? Hogy áll az akvárium?

2010. nov. 14. 00:57
 15/16 A kérdező kommentje:
Igazság szerint nem ezt akartam kiemelni! :) Megoldódott, vízcsere után minimálisan volt szaga, de valszeg semmi gondja nincs a víznek mert az almacsiga már lassan egy hete úszkál benne!Csütörtökön pedig 10 neonhal is birtokba vette, és úszkálnak, szóval fertőzésnek semmi jele!Most már csak egy külső szűrön gondolkozok, mert a belső nagyon rontja a látványt :(
2010. nov. 14. 09:57
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát igen, gyakori probléma. Ha van pénzed rá, vagy kedved barkácsolni, akkor hajrá! :) Nálam matten van (Ronda kék szivacsfal az akváriumban), de ha sikerül befuttatni az egészet jávaival, akkor megoldódik ez a probléma is.

Mindenesetre gratulálok, minden jót a halakhoz! :)

2010. nov. 14. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!