Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit tegyek ha egy guppim...

SydneyF kérdése:

Mit tegyek ha egy guppim szerintem terhes- kezdő akvarista vagyok!!??

Figyelt kérdés
Érdekes mert 5 hím guppit vettem egy évvek ezelőtt. Most mégis úgy tűnik, mintha az egyik terhes lenne!? Eléggé nagy lett a hasa és- egy kis utána olvasás után megnézve- látszik a fekete folt is! Nem számoltam kezdő akvaristaként ilyen helyzettel nincs hozzá felszerelésem sem. Egyelőre áttettem egy kisebb - eredetileg terráriumba- ahol most így illeg-billegve úszkál... Nem tűnik stresszesnek az áthelyezés miatt, de hogyan akadályozhatnám meg, hogy ha valóban szülni fog, hogy ne egye meg a kis guppikat! Nagyon megköszönném a segítséget mert teljesen kezdő vagyok!!

ma 10:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az elevenszülő halaknál elvileg előfordulhat nemváltás, de arra azért kíváncsi lennék, hogy is néz ki az a guppi.

A hímek lényegesen kisebbek a nősténynél, színpompásak, a farok alatti uszonyuk módosult nemi szervvé. A nőstények megkülönböztetése általában nem okoz gondot, egyszerű rátekintéssel megoldható.

Nomármost, ha valóban szülni fog a guppid, annyi a teendőd, hogy legyen az akváriumban növény, ami közé a kicsik el tudnak rejtőzni.

A szülés után a felnőtt halat ki veszed, és nem lesz, am megegye a kicsiket.

Levegőztetés, szűrés nem ártana nekik, természetesen olyan, ami nem tudja az apró halakat is kiszűrni az akváriumból

ma 11:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez a legérdekesebb! Ránézésre tök ugyanúgy néz ki az összes halam! Először azt hittem hasvízkóros lehet. A testvéremnek volt már hasvízkóros hala amit nem is élt túl, de ő azt mondta, hogy szerinte nem beteg az enyém!
ma 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!