Be lehet telepíteni valahogyan 1 darab halat egy már meglévő faunába?
Van egy 50 lityós kis akvám, sajnos 2 napja ki múlt hirtelen az egyik halam :(
2 raj fajta van benne, 3 hónapja kerültek bele... 2×6-al indult, sajnos 2 hónapja már elpusztult egy hal, 2 napja meg egy másik.
Ékfoltos razbórák meg hamis neonok vannak benne, mind2ből bukott 1-1 hal.
A razbórák jól viselték, 5-en elvannak, de a neonok alapból egy félénkebb fajta, így 5-en szinte csak bujkálnak azóta, hogy meghalt egy társuk, csak enni jönnek elő meg akkor lehet látni őket ha azt hiszik, hogy nem vagyok a közelben, nem látom őket.
A razbóra az sérülés miatt halt meg, a neon elhalalálozásának oka meg ismeretlen, vmi sokk érhette.
Gondoltam arra, hogy vennék bele egy neon halat, de ezek már minimum 3 hónaposak, be lehetne vhogyan szoktatni a többihez?
Meg hogyan lehetne elkerülni a külső betegségeket?
Ezek kistestű, békés halak, aligha kellene attól tartani ,hogy bármi baj lenne csak azért mert pár hónappal fiatalabb lakókat vennél. Max láthatóan kicsit kisebbek lesznek míg utolérik a többit.
Csak vegyél 1-2 példányt, rakd külön egy kisebb akváriumba/ lavórba/ vödörbe/ akármibe ami tiszta s nem oldódik ki belőle semmi. Bele légpumpás szűrő s ha kell akkor fűtő, meg dobj be némi növényzetet. Kevéske etetéssel, rendszeres részleges vízcserékkel így legyenek kb 2 hétig, utána ha minden rendben akkor átszoktatod a fő akva vizéhez s mehetnek bele.
Végül tegnap este raktam be közéjük egy új halat, de csak zöld neon volt a kereskedésben, így az került be a vörösek közé.
Ugyanabból a kereskedésből vettem ahonnan a többit is.
Sok különbség nincs a zöld neon és a vörösek közt, ahogy bedobtam az akváriumba azonnal vegyült is a többivel. Picivel kisebb mint a többi, de már alig észre vehető, hogy elpusztult egy hal pár napja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!