Notebook-ra szeretnék az Ügyfélkapu+ -ra regisztrálni meglevő Ügyfélkapus hozzáférés mellett. Notebook-ra milyen alkalmazást kell telepíteni?
Nincs okostelefonod? Azzal is jóvá lehet hagyni a más eszközökről való belépést, nem kizárólag telefonról működik. Ha van okostelefonod, akkor kövesd az oldal lépéseit. Ha nincs, akkor a lépések között lesz, hogy nem tudod mivel beolvasni a QR-kódot, és helyette egy kódsort (token) kapsz. Ezt kell elmenteni, és beírni pl. a totp.app oldalon, ami majd legenerálja a token alapján a beléptető kódot. Ezt az oldalt pedig elmented egy könyvjelzőbe, hogy 1 kattintással elővedd amikor szükséged van rá.
Vagy vannak böngésző-kiegészítőként beépíthető TOTP appok, erre kell rákeresni. Mind ugyanúgy működik, az ügyfélkapu+ regisztrációkor megkapott tokent kell hozzájuk adni.
Ez egy jó anyag szerintem (2:31-ig legalábbis.
), hogy kicsit előre lásd a dolgokat.
https://www.youtube.com/watch?v=1oRqWsOum44
Annyi, hogy lehet azt is, hogy a QR kódot beolvasod telóba a hitelesítővel, majd ráböksz, hogy nem tudod olvasni és a 12 jegyű kódsort is elmented / berakod a TOTP-app ba, ahogy írta #1-es, ugyanazt a kódot fogja generálni mindegyik.
Illetve azt is meg lehet csinálni, ha van más a családba akinek a telóján rajta van az app, arra is rá lehet pakolni a kódgeneráláshoz szükséges adatokat.
Köszönöm a válaszokat.
Van Androidos okos telefonom. Azt gondolom, ott kezdem el a regisztrációt, mintha egyszerűbb lenne. Azt olvastam, az érvényes lesz a notebook-os belépéshez is.
Nem is értem, miért tűnik ez olyan bonyolultnak! ????
Pontosan, csak annak tűnik.
Egyébként kicsit problémás így utólag, hogy "ügyfélkapu"-nak lett elnevezve a belépés is anno. Mert most ha azt írják, megszűnik az ügyfélkapu, akkor ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!