Magamhoz vettem három aranyhalat, kibirják két hónapig kicsi helyen?
Magamhoz vettem 3 db aranyhalat mert a gazdájuk macskának akarta kidobni őket....
Ma elszaladtam egy akváriumért és egy levegőztetőért, de sajnos az akvárium csak kb 20 literes.
Utánna olvastam most, hogy nagyon nagy hely kell ezeknek a halaknak.
Helyzet az, hogy szívesen megtartanám őket, viszont kb két hónap múlva lesz nálunk egyébként is felújítás és így jött az ötlet, hogy akkor vennék nekik egy nagy akváriumot, amit aztán a falba tennék be így elegáns megjelenésük lenne, ilyen nagy akváriummal.
Nem tudom, hogy kibírják e két hónapig ilyen kicsi helyen szegény halak?
Mindenképpen jól cselekedtél :)
De semmi garancia sajnos, hogy 2 hónapot kihúznak, de mindenképpen próbáld meg.
4/
Hány db hal volt?
Szerintem heti 1 vízcsere helyett mehet nyugodtan 2-3 naponta legfeljebb 30%, akkor is ha kicsit nagyobb helyre rakod őket. Azonos hőfokú, klórtalanított vízzel. S keveset etess, elég szintén pár naponta egy kicsi. Szobanövények gyökereit belógatni szintén remek ötlet.
Ami a végleges akvát illeti ha valamilyen gombóctestű “akváriumi” aranyhalak akkor kb 200 literes jó lesz. Mivel aranyhalak s falba lesz építve meg minden szerintem nincs is amiért ennél kisebben gondolkodj, nem is nagyon lehetne.
Ha tavi halak akkor sajnos sokkal nagyobb hely kellene.
A boltban bármit mondanak azt inkább fenntartással kezeld. Sajnos sok eladó vagy nem ért hozzá vagy direkt átver (az ,hogy ott sok hal van szűk helyen inkább helyhatékonyság miatt van mert ők csak ideiglenesen tárolják a halakat, nem pedig megfelelő életteret alakítanak ki).
Plusz ezeket ajánlom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!