Miért pusztulhatott el a guppim ?
#10 vagyok, #12 az internet meg a barátaim :D
"Az akváriumi tartásukat bátran ajánljuk kezdő akvarisztika rajongók számára is."
-akvainfo.com
"tartása és tenyésztése sem ütközik különösebb nehézségbe" ... "A guppi igen jó alkalmazkodó képességgel rendelkezik. Eredetei élőhelyei is elég változatosak, elmondható tehát róluk, hogy a legtöbb akváriumi körülmény megfelel a számukra."
-greenaqua
"nem túl bonyolult feladat gondoskodni róluk"
-petguru.hu
Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy nem így van :(
#12 vagyok, #10es fura hogy szakértōk ilyeneket írnak miközben akiknek volt ilyen haluk ugyanazt mondják mint én :/
Régen voltak halaim de egyetlen egy halt meg és annak máig nem tudom az okát mivel kicsi voltam, egy algaevō volt.(lehet csak öreg volt már)
A 15-nek igaza van, a guppik alapból nagyon is szívósak és kezdőknek valók lennének. Gondoljunk csak arra ,hogy például nagyon közeli rokona a szúnyogirtó fogaspontynak ami kb csak ott nem élt és telepedett meg ahova be sem vitték. Viszont mára már nagyon gyakori a beltenyésztett, gyenge guppi. Egy fokkal jobb ha megbízható magánszemélytől veszel.
Egyébként bettából is ki lehet fogni gyengét :/
Egyelőre ne vegyél új halat mert lehet csak ennyit bír a rendszer. 7 guppi 54 literesbe bőven elég (mollinak meg semmi keresnivalója nem lenne ekkora helyen). A boltban kapott tanácsokat inkább fenntartással kezeld, sajnos gyakori a rossz tapasztalat. Viszont ezeket ajánlom:
[link] , [link] , [link] , [link]
Nem írtad vannak-e növények (s ha igen, milyen, mennyi stb) vagy mikor hogyan cserélsz vizet.
Azt ajánlom szerezz be növényeket. Ami gyengébb világítás alatt is általában megél az anubias és páfrányfélék, cryptocoryne-félék, békalencse, mohák; esetleg gyorsabban növőkből az indiai vízicsillag, kocsánynélküli ambúlia.
Vízcserékből mehet heti 1x 30% vagy 2x 15-30% azonos hőfokú, klórtalanított vagy pihentetett vízzel.
A szűrőt csak akkor tisztítsd ha már muszáj ami belsők esetében kb 4-5 hetente esedékes, ha nem bír ki legalább 3-4 hetet hozzányúlás nélkül akkor az jó jel arra ,hogy túl gyenge (mármint kevés a szűrőközeg). Tisztításkor csak az akváriumból kivett vízben finoman nyomkodd ki a szivacsot.
Kajákból ahogy írták a tápok nem a legjobbak, néha napján elmegy. Kaphatnak puhára főtt/ forrázott zöldeket mint uborka, spenót, cukkini, sárgarépa, tök s dinnye héja stb., plusz esetleg algatabletta.
Állati eredetűből mehet élő vagy fagyasztott fekete és fehér szúnyoglárva, artémia/ sórák, vízibolha stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!