Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért pusztulhatott el a guppim ?

Dorika.M.M..fan kérdése:

Miért pusztulhatott el a guppim ?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma meg halt az egyik guppim tegnap még semmi baja se volt evett meg minden reggelre meghalt . Majd ma a másik guppim is kezdett rosszul lenni (tegnap óta nem evett, adtam nekik enni ) nagyon lassan mozgott és néha le süllyedt a víz aljára az úszóit is lassan mozgatta közel a testéhez, most pedig az egyik növényes dekoráció kove alatt fekszik . Nem tudom mi lehete a baja mert a többinek látszólag semmi baja sincs esznek lubickolnak játszanak igen élénkek és érdeklődőek . Kérlek segítsetek nem tudom mi lehet a baja !?:/ 2024.08.25

aug. 25. 21:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Mennyi ideje vannak meg?
aug. 25. 22:05
 2/17 anonim ***** válasza:
52%
Honnan vetted őket?
aug. 26. 01:49
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
Túl kevés az infó, mindent írj le: honnan vannak, mivel eteted őket mennyit, mekkora akva, talaj, vízcserék, mennyi milyen hal van benne, szűrés, mióta megy az akva, növény van-e
aug. 26. 01:50
 4/17 anonim ***** válasza:
51%
Ennyi infóból akármitől is...
aug. 26. 06:27
 5/17 anonim ***** válasza:
76%

Mekkora az akvárium?

Milyen szűrő van?

Hany fokos a víz?

Mit esznek?

Hány éves volt mikor meghalt?

Milyen a világítás?

Milyen színű a talaj?

Milyen más halak vannak?

Ha válaszolsz ezekre tudunk segiteni, de így egy szimpla öregségtől kezdve megfázáson át egészen egy terjengő fertőzésig bármi lehet.

aug. 26. 11:29
 6/17 A kérdező kommentje:
Szia! Nekem 54 literes akváriumom van abba tíz hal volt mostanra már csak hét maradt mivel 3 guppy meghalt ahogy írtam . Belső szűrős ami kb 800 litert forgat meg 1 óra alatt ha jól emlékszem . Vitafitt lemezes tápot kapnak enni ezt adták a laboltban . Kaposváron vettem az egyik kisállat kereskedésben . 5 napja vannak meg de úgy néz ki hogy holnapra még egy elhullik és olyan mintha gerincferdülése lenne . Ledes világítás van benne állítható fényerővel . Minden ami az akváriumba (dekoráció szűrő stb kivéve a talaj ) az invitalpet és az akvariumplus webáruházakból lett rendelve . De most lett rendelve egy plusz levegőztető mert félő hogy nem elég levegő van a halaknak . A kettő molly akik a guppikkal vannak azok jól v annak meg még a maradék 3 guppi a betegen kívűl .
aug. 26. 20:33
 7/17 anonim ***** válasza:
Sajnos a guppik nem kezdōknek vannak, gyenge az immunrendszerük és nagyon sok dologra kell figyelni hogy megmaradjanak. Barátom is vett guppikat de sajnos sorban hullottak el.
aug. 26. 20:43
 8/17 A kérdező kommentje:
Most a víz 27,5 fokos a kereskedésben azt mondták hogy ők 26-28 fok között tartják őket mert 26 fok alatt jobban szaporodnak a betegségek . Holnap vissza megyünk a kereskedésbe tanácsért , halat egyenlőre nem veszünk még . A halak korát nem tudom de nem hiszem hogy több 1 évesek lennének. A talaj apró kavics szürkés barnás színű néhány apró fekete kaviccsal . A szűrő resun BF-100 roszzul írtam 220 l / óra . Az akvárium fedeles , amikor nem volt rajta a tető a halak nem ugráltak elfértek . A víz antiklórozva lett amit a boltban ajánlottak . Most jelenleg 7 db hal él lehet hogy holnappra az egyik meghalt mert igen csak lassan úszik és csak egyhelyben van , nem akart ma enni , olyan mintha gerincferdülése lenne , pupos azt olvastam több oldalon is hogy ez c vitaminhiányra utal. Most jelenleg nem tudunk mit kezdeni vele mert nem merek nagyon be avatkozni ráadásul ha holnapra meghal nincs mit tenni .Ha kell még infó írjatok .2024.08.26.
aug. 26. 20:56
 9/17 A kérdező kommentje:
Ha azt mondod hogy a guppyk nem kedőknek való akkor milyen halat vegyek ? (Csak elevenszülő jöhet szóba .)
aug. 26. 21:02
 10/17 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták guppit könnyű tartani mert igénytelen, de nekem is sorra haltak meg. Mondjuk nálam nem 5 nap után, beletelt egy-két hónapba, de a semmiből egyszercsak meghaltak, egyik napról a másikra. Nem is kísérleteztem velük többet, inkább áttértem a bettákra amit a barátaim csak "a kényes halad"-nak hívnak. Mind szép hosszú életet élt.

Egyik barátom viszont csak guppikat tart, de kicsit el van hanyagolva az akvárium, mégis megvannak. Fura halak ezek.

aug. 26. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!