Dorika.M.M..fan kérdése:
Miért pusztulhatott el a guppim ?
aug. 25. 22:05
aug. 26. 01:49
Túl kevés az infó, mindent írj le: honnan vannak, mivel eteted őket mennyit, mekkora akva, talaj, vízcserék, mennyi milyen hal van benne, szűrés, mióta megy az akva, növény van-e
aug. 26. 01:50
Ennyi infóból akármitől is...
aug. 26. 06:27
Mekkora az akvárium?
Milyen szűrő van?
Hany fokos a víz?
Mit esznek?
Hány éves volt mikor meghalt?
Milyen a világítás?
Milyen színű a talaj?
Milyen más halak vannak?
Ha válaszolsz ezekre tudunk segiteni, de így egy szimpla öregségtől kezdve megfázáson át egészen egy terjengő fertőzésig bármi lehet.
aug. 26. 11:29
6/17 A kérdező kommentje:
Szia! Nekem 54 literes akváriumom van abba tíz hal volt mostanra már csak hét maradt mivel 3 guppy meghalt ahogy írtam . Belső szűrős ami kb 800 litert forgat meg 1 óra alatt ha jól emlékszem . Vitafitt lemezes tápot kapnak enni ezt adták a laboltban . Kaposváron vettem az egyik kisállat kereskedésben . 5 napja vannak meg de úgy néz ki hogy holnapra még egy elhullik és olyan mintha gerincferdülése lenne . Ledes világítás van benne állítható fényerővel . Minden ami az akváriumba (dekoráció szűrő stb kivéve a talaj ) az invitalpet és az akvariumplus webáruházakból lett rendelve . De most lett rendelve egy plusz levegőztető mert félő hogy nem elég levegő van a halaknak . A kettő molly akik a guppikkal vannak azok jól v annak meg még a maradék 3 guppi a betegen kívűl .
Sajnos a guppik nem kezdōknek vannak, gyenge az immunrendszerük és nagyon sok dologra kell figyelni hogy megmaradjanak. Barátom is vett guppikat de sajnos sorban hullottak el.
aug. 26. 20:43
8/17 A kérdező kommentje:
Most a víz 27,5 fokos a kereskedésben azt mondták hogy ők 26-28 fok között tartják őket mert 26 fok alatt jobban szaporodnak a betegségek . Holnap vissza megyünk a kereskedésbe tanácsért , halat egyenlőre nem veszünk még . A halak korát nem tudom de nem hiszem hogy több 1 évesek lennének. A talaj apró kavics szürkés barnás színű néhány apró fekete kaviccsal . A szűrő resun BF-100 roszzul írtam 220 l / óra . Az akvárium fedeles , amikor nem volt rajta a tető a halak nem ugráltak elfértek . A víz antiklórozva lett amit a boltban ajánlottak . Most jelenleg 7 db hal él lehet hogy holnappra az egyik meghalt mert igen csak lassan úszik és csak egyhelyben van , nem akart ma enni , olyan mintha gerincferdülése lenne , pupos azt olvastam több oldalon is hogy ez c vitaminhiányra utal. Most jelenleg nem tudunk mit kezdeni vele mert nem merek nagyon be avatkozni ráadásul ha holnapra meghal nincs mit tenni .Ha kell még infó írjatok .2024.08.26.
9/17 A kérdező kommentje:
Ha azt mondod hogy a guppyk nem kedőknek való akkor milyen halat vegyek ? (Csak elevenszülő jöhet szóba .)
Nekem azt mondták guppit könnyű tartani mert igénytelen, de nekem is sorra haltak meg. Mondjuk nálam nem 5 nap után, beletelt egy-két hónapba, de a semmiből egyszercsak meghaltak, egyik napról a másikra. Nem is kísérleteztem velük többet, inkább áttértem a bettákra amit a barátaim csak "a kényes halad"-nak hívnak. Mind szép hosszú életet élt.
Egyik barátom viszont csak guppikat tart, de kicsit el van hanyagolva az akvárium, mégis megvannak. Fura halak ezek.
aug. 26. 21:05
Kapcsolódó kérdések: