Melyek a legérdekesebb akváriumi halfajták?
Nagyon sok szép díszhal van, de vedd figyelembe választásnál hogy meg tudod-e teremteni nekik az igényeiket. Kereskedésben mikor megveszed őket, általában nagyon fiatalok, ergo kicsik. Lehet hogy amit 3 centisként veszel, megnő 20 centire. Mindig alaposan olvass utána a kinézett halnak (erre például nagyon jó oldal a diszhal.info). De ha már ötleteket szeretnél, akkor felsorolok még pár számomra érdekes halat az eddig említetteken kívül, hátha kedvet kapsz hozzájuk:
- Párduccsík (vagy úgy alapjáraton az összes csíkféle)
- algázó géb
- panda páncélosharcsa
- hengeli/espei razbóra (nekem hengelik vannak, nálam nagyon szépen rajzanak csak kicsit félénkek)
- diszkoszhal (kezdőként nem ajánlott, nagyon érzékeny)
Nekem ezek tetszenek a legjobban, és a jövőben mindenképp szeretnék majd tartani belőlük, de egyelőre csak egy akváriumom van. Én meg annak a híve vagyok hogy akváriumonként csak 1-2 fajtát tartok, de abból sokat. Na meg ugyan halakra irányul a kérdés, de szerintem nincs akvárium garnéla nélkül :) Ha teheted (és persze békés halakra esik a választásod) mindenképp szerezz be pár amano garnélát mert nem csak érdekes lakói az akváriumnak, de nagyon hasznosak is az algák kordában tartásával és bomló anyagok eltüntetésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!