Milyen halat ajánlotok még ebbe a 285 literes akváriumba?
Sziasztok. Adott egy 285 literes akvárium, amiben jelenleg 6 növendék vitorláshal van és 2 növendék öves díszcsík. Szeretnék még bele esetleg 1-1 alganyalót, vagy páncélosharcsát, esetleg egy kisebb csapat neonhalat.
Szerintetek lehet hozzájuk?
Az öves díszcsíkokat ki kéne venni onnan. Értem én, hogy több forrás azt írja, hogy ~300 literbe épp bele lehet préselni, de józan ésszel gondolkodva 30+ centi nagyra növő, minimum 6 fős csapatot igénylő rajhalnak semmi keresnivalója normál földi halandó akváriumában.
Amíg ők ott dekkolnak, addig nem javasolom más talajlakók telepítését, elég nagy zsúfoltság lesz így is.
A neonhal egy érdekes kérdéskör, mert a sokaknak sikerül együtt tartani őket vitorláshalakkal, amúgy meg a természetes étrendjük része. Én inkább biztosra mennék valami nagyobb/magasabb hallal pl. rózsalazac, fekete fantomlazac.
Hogy miből mennyi fér el az akváriumodban azt nagyban meghatározza a szűrés, amiről mélyen hallgatsz. Ejnye.
Nem hallgatok, nagyon szívesen leírom.
Sajnos nem külső szűrőm van, hanem két belső.
Az egyik ez lenne: AllPondSolutions 1200L/H Aquarium Internal Filter 1200IF
Egy link róla: [link]
A másik pedig egy meglévő használaton kívüli akváriumomból lett beletéve, mivel ártani nem árt.
Aquael Fan 2 Plus.
Szóval ez a két belső megy folyamatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!