Mitől zúg a szűrő?
Jól illeszkednek a tapadókorongok? Nem éri az üveget? Jól van összerakva/ minden jól illeszkedik? Semmi sem törött? Nincs beleszorulva levegő? Stb. Ezeket ellenőrizd.
S miért raktál nehezéket az akva tetejére? Csúsztatható üveglap van s az rezeg?
Ha látszólag tényleg minden rendben s mégis zúg akkor vagy más helységre rakod az egészet vagy veszel új szűrőt (vagy ha megvan a baja akkor megpróbálod megjavítani, attól függ).
Ezt (az akkor) lengyel Aquael márkát én a 90-es években, 2000-es évek elején használtam utoljára. Akkor viszonylag olcsó kategóriás szűrőket árult, ennek megfelelő műszaki tartalommal. Az állórész tengelye sima acélból volt. Mivel a forgórész mágnese 0-24 órában folyamatosan koptatja, pár év alatt elkezdett elvékonyodni a tengely és kotyogóssá vált rajta a rotor. Na ekkor kezdett mindegyik zúgással üzemelni.
Konkrétan volt olyanhoz is szerencsém, aminek a kopástól úgy elvékonyodott a tengelye, hogy el is tört.
A 2000-es évek közepétől szoktam rá az Eheim márkára. Drága, de sokkal tartósabb. Ezek már kerámia tengelyesek, ami jobban ellenáll a kopásnak. Van olyan külső szűrőm, ami 15 éve megy folyamatosan megállás nélkül és jelenleg is hangtalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!