Lehet valamelyik magyarországi állatkertben polipot látni?
#5 Barnabas333
“vadonban ha jól tudom másfél évig él, de ugye az életkor fogva tartva általában feleződik vagy csak 2/3 ideig élnek, legalábbis vizi állatoknál ha jól tudom.”
Fajonként változó ,hogy meddig élnek a polipok, de az igaz ,hogy általában legfeljebb néhány évig élnek (a max kb 5 év). Viszont ilyenről még nem hallottam ,hogy fogságban feleannyit él valami. Rendszerint pont ,hogy fogságban élnek tovább az állatok* mert nem kell tartaniuk ragadozóktól, van orvosi ellátás meg biztos kaja stb. Honnan szedted ezt?
*kivéve persze ami nem igazán tartható fogságban, de ez másik mese
Ja, oké. Rendben van.
Bár még ezzel az infóval is óvatosan mert ez sem általános jelenség, plusz kezdők félreérthetik s összekeverhetik a “hal akkorára nő amekkora helyre rakod” tévhittel.
A nem általánost úgy értem ,hogy a díszhalak túlnyomó többsége normális körülmények közt lazán eléri a maximális méretét. Többnyire csak a nagy fajoknál fordul elő ,hogy fogságban kicsivel kisebbre nőnek mint a vadonban, de továbbra is egészségesek. Szóval ha valaki halainak növekedési gondjai vannak akkor annak nem sok köze van a fogságban tartottsághoz.
Azt nem tudom a polipok növekedését hogyan befolyásolja a fogság. Gondolom nem nagyon szól bele, már csak a rövid életük s teljesen más testfelépítésük miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!