Újonnan indult akváriumnál a kezdeti időszakban hány naponta èrdemes vizet cserélni, illetve mekkora mennyiséget?
Üdv!
Szerintem 4-5 naponta elég 10-20%-ot nem csak vízelőkészítő kell, de akvárium starter baci kultúra, amitől opálos lesz a víz ami letisztul.
Növények és csiga mehet bele 1-2 nap múlva is, halak ha minden teljesen új neked és nem másik akvából tetted át a talajt meg a szűrő is új, akkor 3 hetet azért várj vele. Szerintem 4-et felesleges 3 akvám van az már túlzás.
Ha ilyen kevés a növényed akkor gondolom a világítás se túl erős.
Így nem lesz kezdeti alga problémád akkor se ha heti 20%-ot cserélsz kezdetben.
Az indítási napi 50% vízcsere csak egy sűrűn beültetett, tápozott, erősen megvilágított akváriumnál indokolt.
A starter baktérium kultúra se okvetlen szükséges ilyen esetben, max meggyorsítja kicsit a nitrifikáló baktériumok megtelepedését, de a hiányából se lesz gond. Persze csak ha nem népesíted túl halakkal.
Minden egyéb vízelőkészítő varázsszer szerintem pénzkidobás.
Ha a vízcsere előtt egy napot pihenteted a csapvizet egy vödörben vagy kannában akkor 0 klórtartalma lesz mire betöltöd.
#4-5: A kloramin szint bőven a megengedhető mértékben lesz benne. A nehézfém szinttől pedig amióta nem ólom betétes meg horganyozott vezetékeket használnak azóta nem igazán kell tartani.
A vízelőkészítő szerek szükségessége leginkább a gyártók által terjesztett dolog.
Nézzetek már meg egy tetszőleges akvarista fórumot. Mikor olvastatok bárhol kloraminból vagy nehézfém mérgezésből eredő problémákról?
Mindenki az algákkal, a keménységgel, a nitráttal küzd.
De nekem mindegy, mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Ártani nem fog - de használni se nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!