A Darakorral vagy kezdődő darakorral lesz? A gyöngy gurámiaim elkezdtek vakarózni de naponta kb 1-2. Rászántam 1 napot hogy figyelgessem őket.
Tartási körülményeket írj légyszi!
Ammónia, nitrit, nitrát szinten nem tudsz véletlenül? Az lenne a legjobb.
Egyébként:
Mekkora akvárium?
milyen szűrés (pontos márka, típus)
vízcserék (milyen sűrűn, mivel, hogyan)
szűrőanyag mosása (miben, milyen sűrűn)
milyen élőlények vannak az akváriumban (darabszám, fajonkén)
mi lett utoljára telepítve, mikor?
mióta megy az egész akvárium?
ha tudsz fotót mutatni, az is egy információ
-----
Nem spanyol inkvizíció, csak ezekkel az információkkal tudjuk behatárolni, hogy mi lehet a baj. A halak nem csak parazita miatt vakarózhatnak, más is irritálhatja őket, pl. felhalmozódott szerves hulladék az akváriumban.
Hogy? Mi? Nem értem. Kicsit zavaros. Azt írod:
"a Szürőt 1-2 hónaponta mosom."
Aztán:
"az akvárium 3-4 hete megy"
És még valami: ha az akvárium 3-4 hete megy, a gurámik 2 hete jöttek UTOLJÁRA, akkor a többi hal még korábban érkezett. Az nagyon rövid bejáratási idő.
Plussz: szerintem az 5 anci sok. Lehet, hogy most még kicsik, de hamar megnőnek, ha nem pusztulnak el egy fél év múlva. Ráadásul területvédő.
Ha rosszul értelmezték, amit írtál, akkor bocs. De ebben az esetben kérlek írd már le kicsit világosabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!