Barnul a tündérhínárom, mit tegyek?
A tündérhínár ki fog dögleni. Nekem is ezt csinálta.
De még úgy is, hogy nyomattam bele CO2-t + növény táp tablettát nyomtam a gyökeréhez mer az olcsóbb mint ezek a folyékony növénytápszerek, de nem ez e lényeg.
Igazából az a bajuk ezeknek a növényeknek, h a csapvíz túl kemény nekik. Bele kéne önteni egy 5 literes desztillált vizet, vagy ioncserélt vizet, (azt lehet kapni benzinkutaknál).
Ha van pár halad benne, a halak is termelnek CO2-t, csak elég keveset és az ürülékük tápanyagként szolgál csak hát az is kevés. Aztán meg érdemes olyan halat választani, ami nem rágja a növényt.
De meg nem biztos hogy megéri foglalkozni a dologgal :)
--------------
Inkább tars anubias növényt (abból is van sokféle változat, kisebb nagyobb levelű), a hínárok közül pedig azt a legsötétebb zöldet (nem tudom mi a neve), aztán vehetsz vizipáfrányt, jávai mohát (a mohát rákötheted cérnával vasfára, és akkor ránő a fára, az jól néz ki) meg az anubiast is rá lehet növeszteni a fára.
Kb ezek a növények amik megmaradnak tápozás, CO2 nélkül.
Gyökeret ereszt, de attól még nem biztos, hogy megmarad.
Meg az is lehet h megmarad, csak az alja ronda barna lesz, a teteje meg zöld :)
Pl ebből nekem csak balról a második, az a sötétebb zöld hínár maradt meg, pedig pont az tetszett a legkevésbé.
1-2 hónapig a többi is megvolt, aztán jól megbarnultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!