112 literes akváriumban hány darab törpe gurámit lehet tartani?
Na, végül törpe gurámi mellett döntöttetek? :D (már ha az előző kérdések is a tiéd).
Egyébként szerintem is párban vagy max háremben (1 hím s legfeljebb 2-3 nőstény) tartandó, erősen növényesítve stb. A törpék kissé hajlamosak csipkelődősek lenni, ha esetleg valami hasonló méretű de békésebb fajt szeretnél akkor a mézgurámi jobban talál.
Vagy ha valami szintén békésebb de nagyobb is érdekelne akkor egy pár vagy hárem gyöngygurámi is remek választás.
Nehogy párban tartsd őket. Nem tudom, hogy a felettem írók tartottak-e valaha törpe gurámit. Saját tapasztalat és az összes létező releváns szakirodalom alátámasztja, hogy egy hímre minimum 2 nőstény kell, különben egy idő után kicsinálja. Még jobb, ha legalább 3 nőstény jut 1 hímre, megoszlik a hím figyelme.
Párban max akkor tudnám elképzelni, ha baromi nagy akváriumod lenne, de mivel 112 literesről van szó szerintem mehetne 1 hím és 3 nőstény, mondjuk nem tudom mi mást szeretnél tartani az akváriumban. Ha mást nem, akkor a fenti simán mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!