Minek visszaengedni a kifogott halat?
Figyelt kérdés
Minden horgász ezzel jön, hogy ők vissza engedik a halat, hogy más is kifoghassa, szóval ők sporthorgászok. De, minek teszik? Kihúzni a halat a vízből egy horoggal, lefotózni, meg megmérni, azért, hogy aztán vissza engedhessék, nem baromság ez? Ok, hogy kihalnak a halak, ha megesszük őket, meg a kishalakat vissza engedik, de nem lesznek a halak lelki sérültek, hogy nem tudják, hogy mi van??? Utána nem lesznek dilisek a halak, hogy nem mernek majd enni, meg semmit, mert félnek, hogy nekik annyi?2010. okt. 18. 17:18
11/22 anonim válasza:
chh húsis.
Az ilyenek nem fogják sose megérteni mi az a sporthorgászat, és ők szidják az egyesületeket, hogy miért van halhiány...
12/22 anonim válasza:
szerintem te kb 11-12 lehetsz és tuti csaj
13/22 anonim válasza:
Szerintem is kegyetlenség az egónk növelésére bántani az állatokat! Csak azért, hogy elmondhassuk: "ekkora halat fogtam"...
Nem tudom, hogy a halak a kifogást hogyan élik meg, de még ha hamar elfelejtik/fel sem fogják, a horog okozta seb akkor is ott marad a szájukban.
Akkor még talán el is lehetne ezt viselni, ha az embereknek tényleg ez szolgáltatná a napi betevőt (mint pl. az ősembernek), és tényleg az lenne a tét, hogy "vagy ők, vagy mi". De ez nem így van! Egyáltalán nem vagyunk erre rászorulva. Nekünk csak "játék" és "sport" az egész, amit ha megununk, visszadobjuk őket...
14/22 anonim válasza:
Szárazföldön megdöglik. Vízben nem. Ergó vissza kell dobni.
15/22 anonim válasza:
Miért maradna ott a seb?ha te lehorzsolod a térded az ott marad? ennyire nem életképtelen állatok..
16/22 anonim válasza:
Miért? A fülbevaló miatt készített lyuk traumát okoz?
17/22 anonim válasza:
nem, sőt ezek a halak tovább élnek mint amit kifognak és nem engednek vissza, mert megtanulják felismerni a horgot és elkerülik.
18/22 Salx Narval válasza:
Én is horgász vagyok és abban is biztos vagyok, hogy nem kellemes a halnak, ha kifogják.A felelős horgászok fertőtleníteni szokták a hal sebeit, de olyant is láttam aki fogóval tépte ki a villantót ( hármas horog ) a hal oldalából és simán visszaengedte.Nem vagyunk egyformák e tekintetben sem. Én például megettem amit fogtam, azok sem jártak jobban, mint a visszaengedettek, vagy a megsebzettek.Mondjuk én biztos, hogy nem horgásznék, ha nem szeretném a halat. Gondolom a fogás izgalma miatt horgásznak azok is, akik visszaengedik őket.Minden esetre én hinni szeretném, hogy a horgászok többsége normális és nem kínozzák a halakat, gyorsan végeznek velük és amit el kell engedni, azt ellátják mielőtt visszatennék.Én legalább is, ezt tanultam annak idején az öregektől.Valaki kérdezte mi az a szájpenész,halpenész, az egy gombaféle ami minden vízben megtalálható és megtámadja a sebesült testrészeket, meg is ölheti a halat, ha nem kezelik, ezért fontos fertőtleníteni, még a kicsi, ártalmatlannak látszó sebet is.A kifogott és elengedett halak küzdenek, elfáradnak és félnek is egy kicsi, de ezen hamar túlteszik magukat és a legtöbb esetben, csak jelentéktelen fizikai fájdalommal jár.Nem szívnak akkorát, mint a boltban árult halak, vagy a kezdő akvaristák kezei között.
19/22 anonim válasza:
Mert a horgászat egy hobby. Ha nem akarják megenni, és nem gyilkosok, akkor visszaengedik hogy tovább éljen.
20/22 anonim válasza:
Nekik nem az a fontos, hogy minnél több halat kifogjanak aztán meg mind behabzsolják. Az élményre öszpontositanak, s a megörökitendőre. Tényleg buta kérdés, hogy a halak nem lesznek e lelki sérültek:):). Megnyugtatlak nem lesznek azok és ha van módjuk egy jót lakmározni ismét beleesnek az ember csapdájába, akár többször is egymás után. Ösztönlények, nem képesek felmérni a veszély nagyságát, hogy akár ők lesznek a menü ha megeszik amit kinálnak nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!