Akváriumba lehet főzött szőlö nek a tökéjét meg ki főzött mész követ rakni?
Főzést nem ajánlom mert az roncsolja a fa/ szőlőtőke szerkezetét és hamarább tönkremegy. Max forrázd, illetve pár hétig áztasd, legalább hetente cseréld róla a vizet. Vagy ha nem áztatod akkor legyél biztos benne ,hogy nem fog lebegni (hozzákötözöd vagy ragasztod kövekhez) s készülj rá ,hogy színezheti a vizet.
Ha friss cucc akkor nem árthat áztatás előtt jó pár hétig szárítani/ száraz, jól szellőző helyre rakni.
Kövekből csak akkor rakj be olyanokat amik keményítik a vizet (pl: mészkő) ha afrikai sügéreket vagy más, kemény vizet kedvelő halat tartasz. Minden más esetben nem ajánlom.
Ha nem vagy biztos egy kőben akkor csinálj savtesztet: háztartási sósavat (de azt hiszem erősebb, kb 20%-os, ecettel is működik) csepegtess rá s ha felpezseg akkor keményíti a vizet.
Köveket ha természetből szedted akkor kifőzheted s utána még alaposan mosd meg, a boltiakat elég csak lemosni. Nem ajánlom vízből (pl: folyók, tavak) vagy út közeléből gyűjteni.
Én sosem főztem ki a szőlőtőkét, csak alaposan ledrótkeféltem és 2-3 hétre beáztattam az esővíz gyűjtő hordóba. Ha már nem úszik fel a felszínre, akkor kap még egy kefélést és mehet be. Nagyobb darabok esetén lehet több ázás kell neki.
Vízpartról gyűjtött uszadékfára vagy fakivágásból származó gyökerekre ugyanez igaz.
Mészkövet max afrikai sügeres aksiba tegyél ahol nem baj, hogy keményíti a vizet. Viszont én használtam már dekornak vonatsín töltéséből származó bazaltot, azzal nincs ilyen baj. Egy alapos sikálás és öblítés után bátran betehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!