Folyami kavics jó szűrőanyagnak is? (kép lent)
Teszteltünk pár kavicsot.
Az összes pohárban ecet van. Amiben kicsit olyan fehéres a víz az még elmegy, vagy csak a folyami kavics? És nettó 5 literben (10 literes lesz kb. a tartály) Hatékony biológiai szűrőanyag? (Ingyen tudunk szerezni)
Ez semennyire nem jó szűrőanyag.
Nagy mennyiségű sóder (1mm) használható ilyenekre.
Kerti tavakat szoktak úgy szűrni, hogy finom sódert tesznek 200 literes hordókba, és azokon vezetik át a vizet.
Vízműveknél a szűrőkben általában kvarchomokot alkalmaznak, réteges szűrés esetén antracittal párosítva. A szemcseméret 2-3, illetve 1-2 mm. Nem mindegy a szűrési sebesség és nem mindegy a szűrőréteg vastagsága, így ezt otthoni körülmények között nehéz kivitelezni.
Ez viszont előderítés/szűrés után képes a finom lebegőanyagok, illetve bizonyos íz és szagrontó oldott anyagok eltávolítására is.
Azon kavicsok, amelyek elszíneződést okoznak, abszolút alkalmatlanok, a folyami kavics is csak mechanikai szűrésre jó a nagy szemcsemérete miatt.
Otthoni olyan jellegű kísérleteket nem ajánlanék, hogy az amúgy abszolút ismeretlen összetételű kútvizet pl miként varázsoljuk ihatóvá, hiszen ahány víz, annyi féle technológiát is alkalmaznak a tisztítására (ezt csak a mihez tartás végett:)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!