Algás a koponya díszlet a vízben. Mivel takarítsam?
Hát ez a kérdés elég gyorsan rossz fordulatot vett. Kicsit TROLL gyanús is...
Állatok életterébe öntöttél hypo-t? Lemarja az algát 3 nap alatt, kicsivel hamarabb a halaiddal is végez, a szűrést végző baktérium kultúrával pedig szempillantás alatt.
Lavórba nem tesszük a halakat napokra szűrés nélkül meg végképp nem.
Én meg már azt hittem ,hogy az 1.-es válaszával meg is van oldva ez a kérdés. Nem mondom szép fordulatot vettünk… ha a halakhoz öntöttél hypo-t akkor nemsokára az ő koponyájuk lesz a díszítés.
Jó ,hogy kivetted őket csak épp nem igazán fogják kihúzni napokig egy lavorban szűrő vagy legalább levegőztető nélkül. S ha már itt tartunk írhatnál a tartási körülményekről (pl: mekkora akvárium, milyen szűrés, növényzet, halak száma (pontosan, fajonként), talaj, dekoráció, vízcserék mikor mennyi hogyan stb-stb).
Így elöljáróban annyit ,hogy ebből alapos restart lesz. Ezért kérdeztem rá a tartási körülményekre ,hogy ha már amúgy is mindent a nulláról kell kezdeni akkor csináljuk jól.
NEEEEEEEmmmmm!!!
Dehogy is!!
Elotte kiszedtem oket a vizbol.
Nos. Akkor kezdjük az alapokról. A hypo dobozára rá van írva, hogy mérgező, maró hatású, főképp a vizi elővilagra rendkívül veszélyes. Ezek tudatában ülj le és gondolkozz el larjta, legyszives!
Aztán öntsd ki a vizet az akváriumból. A növények, ha voltak benne dobd ki, mert a hypotól már úgyis a végüket járja.
A dekorációt szedd kis és alaposan mosd le, körömkefével az algát pucold le, majd öblítsd és forró vízben ferőtlenítsd, hagyd kihülni.
A homokot úgy ahogy van, dobd ki az aljából, és vegyél bele újat, úgy, hogy kb 3-6cm legyen az akvárium alján.
Vegyél új növényeket, 3-4 fajtát vedd ki a kosárból és ültesd bele a homokba. Tegyél a vízbe kevés dekorációt. Melegítőt, szűrőt, hőmérőt.
Mivel már vannak halaid így vegyél a vízhez megfelelő szert amit ajánlanak a boltban... Majd tedd bele a vízbe a halakat, és imádkozz, hogy túléljék a kalandot. Szerezz par darab rákocskát, esetleg algaevőcsigát, valamint csigaevő halat vagy csigát... Majd hagy béké az egészet és ügyelj a megfelelő biológia kialakulására. Ha szükséges fél évente reszleges vízcserével friasítsd az akváriumot.
Ajánlom még, hogy olvass rengeteget a mérgekről, és az akváriumokról, és próbálj meg legközelebb előre tájékozódni mindenben....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!