Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Üdv.Szeretnék venni nagyobb...

Üdv.Szeretnék venni nagyobb akváriumot 285l-es akva van tervbe és gondoltam vennék bele vitorlás halat.Azok mellé milyen halat még tenni? És kb. mennyit?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 15. 19:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Rendben akkor marad a betáé a 54l akva,a többi meg megy a nagyba.Anúgy a másik akva 285l.Ide kb mennyi hal mehet? Mert nem szeretném túlnépesíteni.
2023. ápr. 19. 21:44
 12/14 A kérdező kommentje:
És lenne még 1 kérdésem.Ilyen méretes akvánál mennyi időközönként kell részleges vízcserét alkalmazni?
2023. ápr. 19. 22:01
 13/14 Salx Narval ***** válasza:
100%
Hányszor kell kezet mosni egy nap? Ahányszor piszkos lesz.:D Ez a válasz flegmának tűnhet de az az igazság, hogy ezt annyi minden befolyásolhatja, hogy nehéz az adott akvárium mindenre kiterjedő ismerete nélkül megválaszolni. Nálam havonta 1 alkalommal a 30% bőven elég, igazából ez sem lenne indokolt mert jó a víz teljesen, ennek ellenére hetente lecserélek 50-litert mert láthatóan élénkebbek tőle a halak lehet, hogy csak bebeszélem magamnak de én így látom. Ez nálam a heti rutin része, ilyenkor a talajt is kicsit átporszívózom. Törekedj az ideális telepítésre, legyen dús és egészséges növényzeted, valamint hatékony szűrésed és akkor gyakorlatilag rajtad áll, hogy minden héten leveszel e egy kicsit, v csak havonta a 30%-ot. Egy ekkora akváriumnál már érdemes odavinni a hálózati vizet és a szennyvízelvezetést is érdemes kiépíteni valamilyen formában, ez persze csak az én öreges meglátásom.:D
2023. ápr. 19. 23:42
 14/14 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“Anúgy a másik akva 285l.”

Igen, az új, tervezés alatt álló amiről szól a kérdés az 285 literes. De nekem itt valami nem tiszta vagy csak félreértek valamit. Az új nagy akván kívül még 2 van, nem? S az egyik 54 literes, s a másik? Az is egy 54 literes? Jó, utólag kb mindegy mert már megbeszéltük ,hogy az 54-esbe megy a betta a nagyba meg a többi. Csak kíváncsiságból kérdezem.

“Ide kb mennyi hal mehet? Mert nem szeretném túlnépesíteni.”

Szóval vannak ugye vörös neonok, fekete tetrák meg valamilyen páncélosharcsák. Mindegyik rajhal szóval a minimális méret legalább 6-8 fő körül van. Szerintem ha lesz elég nagy szűrés, növényzet stb akkor simán mehet mindegyikből 10-12. Esetleg cory-ból csak 8-10 s cserébe neonból kicsit több, mondjuk 15, ilyesmi. Persze attól is függ mennyi vitorlás lesz, de gondolom nem zsúfolsz össze 2 legfeljebb 3-nál többet. Illetve nem volt szó arról ,hogy most miből mennyi van. Na meg ha bírja a rendszer akkor lehet utólag is növelni a rajhalak számát, nem kell s nem is jó egyből max létszámmal indítani.

2023. ápr. 20. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!