Hordóban milyen halat lehet tartani? Sügérféléket lehet? Mivel érdemes etetni? Tart itt valaki így halat?
Csak olyan halakat lehet benne tartani amik az itteni éghajlati viszonyokon elélnek. A horgászok például a csukázásra szánt csalihalakat(szélhajtó küsz, vörösszárnyú keszeg, kárász és társaik) tartják hordókban. A meleg égövi halaknak nemigen tudsz optimális hőmérsékleti és fényviszonyokat beállítani, főleg mert mostanában simán napi 10-15 fokos hőingadozások vannak.
Egyébként ugyanazt eszik mint az akváriumi halak. Szúnyoglárva és vizibolha élő, fagyasztott, szárított formában, lemezes haltáp stb.
Leírásokat pedig inkább angol nyelvűt találni többet a neten.
Tulajdonképpen ha tudod biztosítani az adott faj igényeit akkor kis túlzással szinte bármilyent. Csak ugye nem túl esztétikus mert jobbára csak felülről látod őket (s úgy sem a legjobban) emiatt ilyesmi megoldásokat olyan esetekben szoktak használni mikor csalihalakat tartanak vagy tavi halakat télen abban teleltetnek stb. Minden más esetben nem igazán ajánlott mert minek?
Sőt, a hordók általában ugye inkább magasak mint szélesek, ez sem a legkedvezőbb (hosszútávú) haltartásra, legalább is nagyobb fajoknál. Gondolom sügérekből sem ilyen ujjbegynyi kis jószágokra gondoltál, szóval nem ajánlom.
Önmagában az ívelt formával nincs gond. Feltéve ha elég tágas a hely és vannak tereptárgyak stb. Tehát a “2 literes gömbakváriumban aranyhal” szintű eseteket leszámítva nem problémás.
"Önmagában az ívelt formával nincs gond. Feltéve ha elég tágas a hely és vannak tereptárgyak stb."
-De, igen, önmagában az ívelt forma a gond, mert a sügérfélék méretéhez képest az 500 liter egy kezdő méret, egy ipari jellegű fekete műanyag hordóban meg elegendő tereptárgyra se látok sok esélyt.
" Tehát a “2 literes gömbakváriumban aranyhal” szintű eseteket leszámítva nem problémás"
Óriási tévedés, a 2 literes gömbakvárium már önmagában a 2 liternél megbukik, tökmindegy, milyen alakja van.
De ha gömb, vagy henger, teljesen mindegy, hogy 30 literes, vagy 50, vagy 100! Minden esetben problémás.
Valóban sok tereptárggyal meg lehet törni a hullámokat, tehát valóban kiküszöbölhető a problémának ez a része, (de akkor is nettó hülyeség, hogy a 2 l-es gömbakváriumon kívül semmi nem probléma)
de ez még mindig csak 1 probléma megoldása.
Flow, hogy lesz egy hengerben? Mint egy ringlispír?
Ezek mind szépek és jók és egyetértek. De olvasd el újra a kommentem mert valami félresiklott vagy nem tudom mi történt de úgy írsz mintha én támogatnám az ötletet vagy nem is tudom mit hihettél. Mert nem támogatom 🤷
Esetleg ha még aktuális itt van példának okáért egy jó mód ahogy kihasználhatsz egy hordó-szerű teret:
Ebben a videóban meg egy pár hónapos állapotában látható (sok másik akvával egyetemben):
Fontos megjegyezni ,hogy “sok növény+kevés kistestű hal” felálláson van a hangsúly. Nagytestű sügérekkel egy ilyen finoman fogalmazva aligha működőképes.
Egyébként tudom ajánlani a tag csatornáját, nagyon tehetséges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!