Milyen LED szalagot érdemes alkalmazni akvárium világításnak, ami nem túl drága, de megfelelő fényt ad a halaknak?
Nagyjából 10 éve éptettem be a legutóbbi LED szalagot, ami megadta magát.
Tetra AquaArt 60 literes aksi, ami még fénycsöves volt eredetileg. Remélhetőleg a tápegysége még jó:
CONLIGHT
LED Driver
Item No.: CON 782 3057
INPUT: 220-240V-50/60Hz 00.75mm²
OUTPUT: DC12V Max.1.25A Max.15W
ta:45°C tc:max.85°C ROHS
Másik 130 literes aksihoz is épp most aktuális a csere, ahhoz tápegységet is kell vennem. Ehhez, mekkora fényerő, mennyi LED szalag kellene?
(Torokátum harcsa, Házmester harcsa, algaevő harcsa, Guppik, Díszmárnák, Neon halak)
Van elég szép mennyiségben, persze arányosan. Tudom pontosan, milyenek, mert fel vannak jegyezve :-)
A 60 literesben:
- Anubias nana Bonsai (két ökölnyi)
- Anubias barteri nana (két ökölnyi)
- Vallisneria americana (3 db pár leveles tövek)
A 130 literesben
- Bucephalandra Kedagang (egy ökölnyi)
- Anubias nana Bonsai (egy ökölnyi)
- Anubias barteri var. coffeefolia (sajnos már csak egy tő négy levéllel)
- Cladophora aegagrophila (gömbmoha) (1 db) már ezer éves
- Vallisneria americana (1 tő 3 cm tőátmérővel rendelkező, 6 db pár leveles tövek, rendszeresen visszavágom, így nem árnyékolnak)
- Microsorum pteropus (1 tő 3 cm tőátmérővel rendelkező, nem árnyékol, pont az akvárium magasságáig ér)
- Mindkét aksiban, néhány kövön és az összes vasfán Taxiphyllum barbieri moha. (ha kell valakinek, van 4 x 500 ml külön tárolókban leszüretelve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!