Üdv mindenkinek!Vettem élő növényt ami fán van rajta a növény neve valami ANUBIAS BARTERI VAR. NANA.Csak ezt a fajta növényt lehet így vásárolni ?Mert mást nem láttam a szaküzletbe a többi cserépbe volt Mert nekem az akvárium alján apró kövek vannak.
Sokféle nem beültetendő hanem fára vagy egyéb dekorációra kötözhető/növeszthető növény van.
Anubias fajok, Microsorium fajok, Taxiphyllum fajok, Pogostemon helferi, Aegagropila linnaei, de már Criptocoryne-t is láttam lávakőre növesztve.
A szűrésnek 2 feladata van. Az egyik a mechanikai szűrés ami a vízben lebegő szennyeződéseket szedi ki.
A másik a szűrőközegen megtelepedő nitrifikáló baktériumok általi munka ami a vízben jelen lévő ammóniát és nitritet (amik károsak) nitráttá alakítja (ami nem káros).
Ha egy áramszünet miatt megszűnik a keringés akkor a szűrőközegen élő baktériumtelep egy idő után elpusztul. Ahogy visszajön az áram és újraindul a keringés ezt a döglött baktérium tömeget benyomja az akvárium vizébe ami nagyon sok gondot okozhat.
Persze ez a legrosszabb forgatókönyv, főleg külső szűrők esetén fordul elő. Pár perc áramszünet nem probléma, és ennél hosszabb szerencsére ritkán fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!