Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Elkezdet előjönni az ecsetalga...

Elkezdet előjönni az ecsetalga az akváriumomba. Mitől van ez? Szűrő jó, nagy sodrás nincs,ammónia nincs kimagaslóan sok. Többi lent?

Figyelt kérdés

Akvárium dekora,technika,halak.

1 mood gyökér

2 kb 40 centis pucolt szőlőtőke

30 kiló szűrő homok a talaj .

5-6 tő anubias a dekorálciókra kötötve sima cérnával.

[link]

[link]

[link]

Halak: 3 gyöngy gurámi, 5 márvány gurámi,3 kékpáncélos harcsa , 1 mississipi királyteknős ,2 black molly, 1 ramirezi törpe sügér,5 sziámi algázó .

Egyéb technika a teknősnek a melegítő lámpa és az uvb világítás (fénycsőves)

Tápozás havonta 1x neptun növénytápsó 40ml

Neptun folyékony CO2 naponta 4-5 ml

A teknőst 3 naponta 1 fagyasztott apró halall etetem.

Halak fagyasztott tubiflex,szunyoglárva,jbl húsos táp változatosan .

Hetente 30% os vízcsere mindig megtörténik

Ezen paraméterek alapján észre vesz bárki bármilyen hibát ami miatt kialakul az ecsetalga?

2023. márc. 4. 12:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Én nem is tudtam,hogy többféle kerámiagyűrű van. Ez teljesen sima ,fehér, henger alaku középen lyukas.
2023. márc. 4. 19:13
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha tök sima a felülete, akkor az csak arra jó, hogy a szűrő aljába kerülő nagyobb gazokat megakassza. A biológiai szűrést a baktériumok végzik, azok csak porózus felületen tudnak megtapadni.

Itt [link]

kb feléig kell letekeri, ott látható pl egy siporax kerámia gyűrű szerkezete.

2023. márc. 4. 19:27
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az anubiasra abszolút jellemző az (ecset)algásodás, még aránylag jó körülmények közt is. Mint általában az ilyen nagyon lassan növő növényekre.
2023. márc. 5. 05:20
 14/14 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Látom megelőztek. Hallgass rájuk, senki sem írt feleslegesen. Én meg csak szépen csendben itt hagyok pár linket hátha segítenek:

[link] , [link] , [link] , [link]

2023. márc. 5. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!