Milyen halakat lehet hideg vízben tartani?
Ha elég nagy az akvárium, és jó szűrésed van, akkor aranyhalak.
Nekem 3 db van 360 literben, 2 fátyolfarkú és egy teleszkópszemű.
Sima taviakat nem tartanék, azok nagyobbra nőnek azért, de ezek jól megvannak a 360 literben. Viszont nyáron se nagyon menjen 25 fok fölé, azt nem szeretik.
Promt: "Milyen halakat lehet hideg vízben tartani?
Fűtés nélkül, kb 18-20 fokos vízben milyen halak lennének el?"
Hideg vízben tartott halak közé tartozhatnak:
Discus halak
Neon tetra
Guppik
Barbs
Danios
Shubunkins
Goldfish
Killifish
kaltwasserfische
White Cloud Mountain Minnow
Ezen halak túlnyomórészt folyóvizekből származnak, és alkalmazkodtak a hideg vízhez. Az 18-20 fokos víz hőmérséklete megfelelő a fent felsorolt halak számára, de a hőmérséklet szabályozása fontos, hogy elkerüljék a betegségek kialakulását. Ezen halak élettartama általában rövidebb, mint a melegvízi halaké, ezért időszakos vízcserére lehet szükség, hogy megőrizzük a víz minőségét.
#3 ChatGPT
Most én tudom rosszul vagy az elsőként felsorolt diszkoszok nemhogy nem hidegvíziek de egyenesen melegebb vizet igényelnek mint a legtöbb trópusi díszhal (?).
A többi közül sok szintén nem hidegvízi, max kicsit hűvösebb vizet igényel/ megtűr mint az átlag trópusi hal (neonhal, guppi, dániók, díszmárnák), ami még mindig sokszor 20 fok körül/ felett van.
A többi (aranyhalak/ koi-k meg esetleg a kolibrihalak) nagyjából stimmel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!