Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mik ezek az akváriumomban?

Mik ezek az akváriumomban?

Figyelt kérdés
Pár napja lettem figyelmes arra, hogy kis bolhaszerű állatkák vannak az akváriumban. Fogalmam sincs hogy kerültek oda, és mikor. Elég sok van belőlük. Nagyon picik, nem is nagyon látom hogy néznek ki. Kis szürkés valamik, a hátuk közepe sötétebb és nagyon gyorsan mozognak. Megbújnak a kövek közt, a homokban. Találkozott valaki ilyennel? Ártalmasak lehetnek a halakra? Mivel lehetne kiirtani őket? Aggódom miattuk.
2010. okt. 1. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Én még sosem láttam ilyeneket... Azért a biztonság kedvéért szerintem mosogasd el az akváriumot mosogatószerrel, vagy tedd be a mosogatóképbe. Jobb félni, mint megijedni. :)
2010. okt. 1. 15:46
 2/4 anonim ***** válasza:
57%

Ne aggódj. Ha vannak halaid, azok megeszik. Ne irtsd ki őket, a legjobb ingyen élő eleség. Ha vannak feléklakók (harcsák) azok úgyis kiirtják őket.

Nehogy emiatt átmosd az egész akit, felborítva a teljes egyensúlyát, az végzetes is lehet, ha rosszul csinálod. A vegyszereket meg pláne felejtsd el ilyen esetekben.

2010. okt. 1. 15:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom gogy nálatok mennyi szunyog van de nekem már volt olyan hogy a szunyogok az akváriumba rakják le a petéiket és ott keltek ki a lárvák.Ez igaz mert ha meg felelő a víz akkor belepetéznek.De nem áttam még a te élőlényeidet szerintem valahogy véletlen beletetted a vízpartról hozott kövekkel.De nem akarlak megilyeszteni de ez lehet,hogy veszélyes a halakra nézve.Mégpedig azért mert esetleg vírust terjeszthetnek el a halaid között.Az lehet,hogy megeszik.DE HANGSÚLYOZOM,hogy ezek kényes halak és lehet ,hogy ezeknek a halaknak idegen fajnak számítanak ezek a vizibogarak vagy bolhák nem tudom,de aza lényeg,hogy a természetből hozott fajok veszélyesek,mert a vizek élővilágában vannak olyan élőlények bogarak vagy halak amelyek méreg anyagokat atrtalmazhatnak,így védik meg magukat a kipusztulástól,mert a halak a természetben felismerik,hogy egy adott faj mérgező azt tovább örökítik utódaiknak és így nem eszik meg többet azt a fajta mérgező bogarat.Ezért mondom HANGSÚLYOZAV ,hogy lehet ,hogy a te halaid nem ismerik ezeket a bogarakat így megehetik őket ezért veszélyes.Azonban lehet hogy nem lenne bajuk a bogaraktól,de inkább ne arra gon dolj,hogy ez ingyen kaja a halaknak (ezzel nem akarom megsérteni az előző válaszolót) hanem arra,hogy veszélyes lehet.Szerintem a legjobb ötlet az lenne hogy kitisztítod a halak akváriumát de nem kel vegyszerezni nehogy bajuk legyen,többet érsz ha kiszeded a halakt és jól ki tísztítod vízzel az akváriumot.Azonban oda öntsd a vizet ahol nem baj ha kiöntöd.Dehogy valami betegséget elkapj a halas víztől.Remélem hasznodra válik ez a segítség.De ha jobbnak látod kérdezz meg egy eladót vagy egy tapasztalt haltenyésztő embert.Először próbáld ki és utánna döntsd el,hogy hasznos e a válaszom.Ha teheted írj egy üzit.
2010. okt. 1. 20:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem valami fehér gyorsan mozgó bisz-basz szaporodott el a rákjaimnál, aztán vettem pár kis halat ami meg simán megette pár nap alatt.
2010. okt. 2. 05:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!