Ha horgasztol halat veszek követek el szabálysértést? (Mert hogy ő nem adhatná el)
Miért ne adhatná el?
Ha eladja neked, vedd meg. Ha kereskedelmi tevékenységnek minősül, amit csinál, akkor sem a vevő a szabálysértő, hanem az eladó.
De mi a problémád?
Írd már le a konkrét helyzetet!
És a kérdések kérdése: Halat akarsz (v)enni, vagy jogászkodni akarsz? Ha előbbi, akkor vedd meg tőle a halat. Ha utóbbi, akkor kiszálltam, nem vagyok jogász, de értelmét se látom az üres filozofálgatásnak.
Én úgy értelmezem, hogy ő követ el szabálysértést ezzel, de te nem.
(Míg mondjuk a prostitúciónál fordítva van, és bűncselekmény, nem szabálysértés.)
Tudtommal azért tiltják a halak eladását mert népegészségügyileg ellenőrizhetetlen pl. ha az étterem felszolgálja a horgászok által fogott halakat. Meg ez motiválna embereket haszonszerzésre a horgász szabályok felrúgásával.
Ha valaki viszont egymaga saját fogyasztásra megveszi a halat a horgásztól az kb. egyenértékű azzal mintha önmaga fogta volna. A horgász meg ha jogszerűen horgászik tízezreket kifizetett a halfogás gyakorlásáért, szóval aligha lesz ez haszonszerzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!