Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Van egy 80 literes akváriumom...

Van egy 80 literes akváriumom milyen halakat tarthatok benne?

Figyelt kérdés
Adott egy 80 literes akvárium még sosem voltak halaim hogyan kezdjek neki?
2008. dec. 19. 12:59
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Amikor megvettem az akváriumom én a boltban kértem segítséget, hogy mennyi és milyen fajtájú halakat tegyek bele, és az eladó minden tudnivalót elmondott.
2008. dec. 19. 14:03
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Ja, és persze azt is meg tudják mondani, hogy ekkora akváriumba milyen felszerelések szükségesek (szűrés, fűtés stb.)
2008. dec. 19. 14:04
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
kis cápákat!!:-)))
2008. dec. 19. 16:25
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
:))halat? pontyot!!!
2008. dec. 19. 16:39
 5/7 kzs ***** válasza:
93%

Sok szép halfaj közül az elevenszülőket tudnám ajánlani. Ezek közül leginkább a guppit, plattit,és a xifót.

De könnyen tarthatók pl. a zebradániók, a leopárddániók is, az ékfoltos razbórák, és az olyan pontylazacok, mint pl a Neonhal. Ezek mind csapathalak, ami azt jelenti, hogy egy fajból legalább 10 darabot kell tartanod belőlük, hogy jól érezzék magukat.

Az akvárium alján jól mutatnának a Páncélosharcsa-félék. Ezek a harcsák is szeretik a társaságot, úgyhogy tarts belőlük kb. 6 darabot - ekkor jól érvényesül a társas viselkedésük.

Azonban vigyázz a megfelelő össznépesség beállítására! Semmiképp ne népesítsd túl az akváriumot! Az ideális mannyiség így néz ki: 1 cm/ 1 liter. Vagyis egy 1 cm-es hal átlag 1 liter vizet igényel + a szükséges úszótér.

És mindig az adott halfaj várható kifejlett méretét vedd figyelembe.

2008. dec. 19. 23:48
 6/7 anonim ***** válasza:
90%
Aranyhalat! Nekünk is aranyhalaink vannak, és nagyon szépek,kis igényűek,erősek...Már 5 éve megvannak:)
2008. dec. 20. 12:56
 7/7 anonim válasza:
A sok guppi nagyon szép benne!(Nekem is guppijaim vannak. GYÖNYÖRŰ ez a halfajta.)
2008. dec. 27. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!