Robetko kérdése:
Milyen aljzatot ajánlanátok egy 60literes aksiba?
Át kell öblíteni.
Milyen összekevert? Nem tudom értelmezni.
1 féle anyag. Nincs mivel összekeverni. Nem is kell.
2022. máj. 21. 16:08
32/47 A kérdező kommentje:
17-es. A kivezető csővet hová irányitsam? Most jelenleg a víz felszínét kavarja. Csak ezzel szerintem az a baj hogy ha jól tudom a betta feljön levegőért mert így lélegzik( labirint kopoltyus),de az áramlás miatt nem nagyon láttam feljönni. Ezért kérdezem hogy nem kell inkább középre vagy lefelé írànyitani az áramlást?
Az jó, ha a felszínre megy az áramlás, de vezesd rá egyből valamelyik üvegfalra.
Ha középre vagy lenre irányítod, még többet ártasz, mert akkor se középen, se lent nem fog tudni tartózkodni, mert az egész víztömeget elkezdi nyomni a kiáramló víz.
Ahogy kijön a szűrőből a víz, meg kell törni az áramlást. Bármilyen kreatív módon.
2022. máj. 21. 18:27
Ha lehet inkább irányítsd egyből vissza az üvegre. Vagy szerelj fel esőztetőt/ lily pipe-ot (bár lehet ezek amúgy sem elegek). A lényeg ,hogy minél minimálisabb vagy akár 0 áramlás legyen. Elég ha egy kicsit mozog a felszín, nem kell csobogjon. Ahogy írtad is a betta labirintkopoltyús ezért szinte legutolsó “erre vigyázz mert bele fog halni” dolgok közt van az oxigénszint.
2022. máj. 21. 18:44
17-vagyok: csatlakoznék 34,35-höz. Én nem voltam ilyen okos, szúnyogháló csíkot félkör alakban meghajlítottam, kifolyócsövet átfúrtam, dróttal elé fogattam. (Én semmit nem tudok egyszerűen csinálni).
2022. máj. 21. 20:14
Ez amúgy egész ötletes megoldás :D Erről jut eszembe egy hasonló de némileg egyszerűbb. Az ember fog egy kisebb műanyag poharat vagy valami hasonlót. Fúr rá egy akkora lyukat ,hogy találjon a kifolyóra, ráfogatja s kész is a kb semmi áramlást csináló “házi lily pipe” (mert ugye az áramlást teljesen megtöri s csak felfele tud kijutni a pohár oldalán ami könnyen eloszlik). Azt hiszem B. Jocinak/ Bíró Józsefnek van is erről videója.
A lényeg ,hogy kreatívnak kell lenni. Mondjuk valahol ez is a lényege, szépsége ennek a hobbinak :)
2022. máj. 21. 20:26
37/47 A kérdező kommentje:
Szoktam is a B.Joci videóit nézni. Gondolom nem hülyeség amiket mutat a videókban.
38/47 A kérdező kommentje:
Ha teszek az aksiba úszó növényt az nem vonja el a fényt a lenti növényektől?
39/47 A kérdező kommentje:
A vízcserét(30%) úgy szoktam csinálni hogy vödörbe kiengedek 1-2 nappal előtte vizet. Egyébként kemèny a víz.
Azért azt el kell ismerni hogy ritka szorgalmas figura vagy, akit erősen vonz a téma, ehhez gratulálok. Valamikor én is ilyen voltam talán még ennél is bénább. Mamár azért elboldogulok valahogy. Szerintem már kapizsgálod milyen "egyszerű" az egész. A betta egy trópusi mocsári állat, meleget, erős fényt, dús növényzetet, pangó vizet kedvel, utálja az áramlásokat, a fajtársait mégsem lett polgármester. (priv.-nem kereskedem csigákkal, a hólyagcsiga a kedvencem keress rá. Az ország mentálisan legjobban leépült tartományában lakom, nagy folyó mellett)
2022. máj. 22. 13:16
Kapcsolódó kérdések: