Víz keménységet hogyan tudnám beállítani?
Nem a teszttel van a baj, hanem a forralással. Túl sokat nem ér, viszont amennyit igen, annyi hátránya is lehet.
Például ez.
Mivel a forraláskor a vízben oldott gázok mennyisége erősen lecsökken, így a CO2-höz kötött karbonátok csapódnak ki, amik a változó keménységet (kh) adják.
Az állandó keménységgel (gh) abszolút nem csinál semmit a forralás, nem csoda a magas érték.
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..
4-es válasz
...Egyébként lágy vízzel tudod beállítani a keménységet, a kérdés, hogy honnan lesz lágy vized.
Erre (hangyányit kompromisszumosan) alkalmas mondjuk ioncserélt víz, vagy ha te magad csinálsz kevert ágyas műgyantával ioncserélt vizet. (ez meg elég macerás) Vagy RO szűrővel megszűrt víz. Esetleg ha Atlantiszi vagy, ahol nincs környezetszennyezés, és rendszeresen esik az eső, akkor jó lehet az eső víz is.
Hát az a gond, hogy forralt vizet raksz bele. Forralással nem lesz lágy vized!
Szóval ettől semmit ne várj.
Hány literes az akvád amúgy? Segítünk belőni a paramétereket neked, hogy miből mennyit. Kellene kg-gh teszt, meg egy ph sem ártana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!