Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ha az akváriumból elpárolgott...

Ha az akváriumból elpárolgott vizet csapvizzel pótolom, akkor az növeli a keménységet?

Figyelt kérdés
Ha felesbe csinálom a vízcserét ioncserélt vízzel, az megfelelő lehet lágyításra? Neonhalakat tartok. Alföldi közepesen kemény vizet használok.

2020. okt. 6. 14:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Én már csináltam ilyet mert az itteni vizem nem jó a halaknak.Hát nagy bajuk nem lett csak az hogy az egyik megdöglött.De már nagyon öreg volt és szentem azért ne ijedj meg.
2020. okt. 6. 14:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Pontosan milyen kemény a vized? Ne a parolgottat potold ioncserelttel, hanem a heti vizcereket csináld fele csapvizzel fele ioncserelttel, ha akko megfelelő értéket kapsz. Nem szikes a vized?
2020. okt. 6. 15:03
 3/3 Salx Narval ***** válasza:
100%
Igen, idővel ettől keményedik a víz, hiszen a só nem párolog. Ha ioncserélttel pótlod azzal csak az eredeti keménységet tartod fenn és nem lágyítasz. Ha felesben használod a csapvizet és az ioncseréltet akkor kb a csapvíz keménysége a felére csökkenthető.Tőzegkivonattal, égertobozzal, stb és kevés csersavporral savas irányba tolható a lágyított víz (fekete víz). Lágyításkor figyelni kell arra, hogy mindig egyforma arányban keverd a csapvizet és a lágyat, hirtelen nem teheted a középkemény vízben élő halakat lágyított vízbe még akkor sem ha számukra ez utóbbi az ideális keménység. Fokozatosan kell kb egy-két hét alatt egyre lágyabb vízhez szoktatni őket, minél lassabb a folyamat annál jobb. A hirtelen változásoktól és vízérték ingadozástól még az is jobb, ha közepesen kemény de stabil csapvízben maradnak.
2020. okt. 9. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!