Kicsi akvariumot tartani 1-2 hallal, akik nem szaporodnak, költéges?
9- "Ha kis akváriumról van szó, akkor ezeket szerintem nem éri meg otthon csinálni"
"Mondjuk 1-2 ezer ft csak az áram önmagában, úgyhogy azért ennek a duplájával sokkal reálisabb számolni"
Azért ez a két mondat üti egymás értelmét. Én is vettem más "leharcolt cuccát aztán feljavítottam, nagyon megérte.
A kérdés így hangzot: Mennyi a legolcsobb indulo es mennyi a havi fenntartas, aram, kaja viz stb." Miért nem érthető?
11-es!
Nem értem, az idézett mondatok, miért hogyan, melyik részük "üti egymást" !
Semmi nem üt semmit, mindnek van külön is, meg együtt is értelme, csak használni kell picit az agyad.
Ami a használt cuccokat illeti, arra te válaszoltál, igen, használtan hosszú idő alatt talán ki lehet fogni használható cuccokat, kérdés mennyi ideig működnek még és hogyan, de tény, hogy vannak jó dolgok.
De mivel erre te kitértél, én az új dolgokra fókuszáltam, és meg is válaszoltam.
Induló összeg simán egy 50-es, majd a havi fenntartása (miután az 1-2 ezer ft hülyeség, csak akkor még nem így írtam, mert nem gondoltam, hogy eszetlen kötekedés lesz belőle) az meg kb a duplája, tehát 2-4 ezer ft.
Miért nem érthető?
Ha még mindig nehézkesen megy értelmezni a leírtakat, akkor tedd fel külön kérdésben, ne itt offolj!
Itt ugyanis a kérdésre kell válaszolni, és nem egymással kötekedni.
Benne van a szabályzatban.
Vagy az se érthető?
12# Nem éri meg saját erőből előállítani dolgokat de az 1-2 ezer költség hülyeség mert a duplájával kell számolni? Nekem ez furcsa.
Tőlem idéztél és kötekedésnek veszed ha reagálok? Ez is furcsa.
Amit reagáltam semmilyen minősítgető , sértő kifejezés nem volt ellentétben a te stílusoddal. Nem számítok a legcsekélyebb önkritikádra sem és megígérem hogy nem reagálok rá akár mennyire is sértegedsz.
Nem kell egy kis aksihoz 800 ezret keresni, te jó ég, hogy lehet valaki ennyire primkó hogy kérdésnél elkezd fröcsögni és dicsekedni.
Amibe az én "budget" aksim került:
10000 maga az akvárium (35 liter, de ennyiért 54 is lehet fogni)
14650 diversa legolcsóbb kapható akváriumbútor.
5790 Sobo ledes lámpa
3500 kis belső szűrő
5000 vízmelegítő
3000 agyag aljzat
2000 növényes táptalaj (akkor kell ha gyökeres növényeket ültetsz)
500-1000 anubiasok, cryptok, egyebek / db
+ vízelőkészítő, növénytáp, halkaja
Úgy számolom szerencsésen kb. 50.000 ft-ból ki lehet jönni.
Apróhirdetések között böngészve meg nagyon gyakran találni, hogy valaki aki emggondolta magát vadiúj akváriumot árul ár alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!