Nagyon algásodik az akváriumom, mit lehet tenni?
Plusz állat 100%, hogy nem javít a helyzeten!!!
Ha a növények nőnek, az jó. Jó konkurencia az algáknak. (persze, hogy nem segít a ritkításuk... minél nagyobb tömeg nő mégjobban, annál több fölös tápanyagot szívnak el az algáktól)
Szűrésről semmit nem írtál, illetve arról, hogy hogy végzed ezeket a takarításokat. Mindent kitakarítasz fullra, vagy csak a dekorációt, üvegfelületeket?
Milyen szűrő, márka típus, a szűrőt hagy takarítod, milyen állapotban van, részleges vízcserék mennyisége, gyakorisága?
...Ja, és aljzatporszívózni szoktál e?
Mert a betta nem szereti a nagy áramlást, lassú vízmozgásnál, és dús növényzetnél pedig jellemzően megül a mulm az aljzatban, és ott elkezd rohadni.
Milyen állapotban van az aljzat, milyen rendszeresen porszívózod?
...
"Vagy van erre valami szer?"
Na ezt meg aztán végképp ne!!!
Olaj a tűzre!
Szűrő: [link]
Még új, eddig nem takarítottam, a régit mindig csak vízzel mostam át pár hetente.
A dekorációkat egy fogkefével szoktam letakarítani, az üveget egy mágneses kaparóval. Részleges vízcserét 1,5-2 hetente csinálok, 25-30 százalákosat.
Proszívózni nem szoktam, az megoldaná?
A fény napi 10 órát ég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!