Vékony fehér hártya a vízfelszínen, és zöld szőralga. Segítsegek egy kezdőnek! Mi lehet a baj?
120 literes akváriumom van, kb. 6 hete van meg. Egy tetra ex 600 külső, és egy eheim aquaball 180 belső szűrő megy, ezeket használtan vettem apróért.
2 hete kezdtem el a telepítést, ezeket a halakat vettem:
10 neonhal
10 rózsalazac
6 panda páncélos harcsa,
És 10 amano garnéla.
A víz hőfoka 24 °C és a vizet egy aqualine Ro vízlágyító szolgáltatja, negyed rész csapvízzel keverve, így a vizem
Gh6 kh4 körül van.
Heti 25 liter vizet cserélek.
Tf növénytápokat használok, az aljzat jbl manado, tropical kapszulákkal.
A világítások egy aqua week raptor d800 wrgb led.
Növények:
Kocsány nélküli ambúlia
Indiai vizicsillag 'rosanervig'
Rotala rotundifolia
Hidrocotile tripartita
Ludwigia repens
Hm
Lobelia cardinalis mini
Sagittaria subulata
Valami crypto féle(nem tudom pontosan melyik)
Gömbmoha.
Vannak víztesztjeim, a nitrát 15mg/L a foszfát 0.8mg/L
A problémám, hogy olajos-fehéres hártya van a vízfelszínen, amit ugyan papír törlőkendővel össze tudok szedni, de másnap ugyanúgy megjelenik, és nem túl esztétikus
A másik, hogy ahol a halkaja az aljzatra süllyed, azon a részen van némi ecset és szőr alga.
Lemezes kaját, fagyasztottat(bár ezt nem annyira szeretik), szárított tubifexet, és garnélakaját kapnak.
Összességében a növények állapota elfogadható, és az előlények viselkedésében se látok rendelleneset.
Vegyél egy ilyent:
TF növénytápokkal kicsit óvatosan mert ha jól tudom hig-tech akváriumhoz van, így ami ott napi, az nálad heti ha nincs CO2, illetve én azért kicsit több vizet cserélnék hetente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!