Valaki ajánlana egy halk ,elfogadható árú,légpumpát akváriumba?
-Halk alapból nem igazán létezik, olyan a működési elve, hogy búg, aránylag hangos. Utólagos otthoni kókányolással lehet vele szórakozni, hogy plusz hangszigetelt dobozba zárni, stb...
-Még ha létezik is aránylag halkabb, jól megtervezett konstrukció (pl Schego légpumpák) , ez pont nem az olcsóbb kategóra.
-120 literhez légpumpa nem igazán szükséges, a szűrést rábízni csak speciális esetekben éri meg, (tehát úgyis kell szűrő)
a levegőztetést (gázcserét) meg az amúgy is szükséges szűrő is maradéktalanul el tudja végezni, tehát az esetek 99%-ában ekkora akváriumban tökéletesen nélkülözhető a légpumpa.
-Tehát ha a hang, illetve a csendesség az elsődleges szempont , akkor a legcsendesebb módszer, ha nem használsz légpumpát.
Ha esőztető van a kifolyó csövön, állítsd a lyukakat ferdén felfelé, (a vízfelszín alatt) hogy jobban fodrozódjon a felszín.
De ha a külső vízhozama alapból gyenge, akkor ez nyilván nem megoldás, ebben az esetben ha szintén a hang a szempont , hamarabb vennék valami nem túlárazott márkájú belső szűrőt pluszban, mint légpumpát.
Jóval csendesebb, a vízfelszínt erőteljesen tudja fodrozni, tehát a gázcsere tökéletesen megoldott, plusz az akvárium uralkodó keringésére is rásegít, tehát javul a mechanikai szűrés.
A buborékoztatóját annak se használnám, így még csendesebbé tehető.
Mondjuk egy kis atman belső, nem egy nagy összeg, és teszi a dolgát. Szinte néma egy légpumpához képest, és valamit hozzátesz a flow-hoz.
Mert ha a külső épphogy csak tud fodrozni, akkor ott elég gyengusz lehet az áramlás is, tehát nem árt ezen a területen is fejleszteni.
Lehet ránézek akkor egy belső szűrőre. Köszi a tippet.
Azért nem fodroz annyira mert elég mélyen van a kifolyó ága(a tető miatt nem tudom fentebb rakni)+ elég vastag az úszónövényzetem azon a helyen.
Nekem sera air 110 plus van.
Raktam alá egy rongyot, így nem rezeg. Nem hangos egyáltalán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!