15 literes akvárium?
Milyen halakat lehet 15 literes akváriumban tartani??
Ha van valami abból hányat??
Az cherry igaz, csak "serri"-nek mondom azért írtam el :)
A levegő nem árt egyiknek sem persze, de ha nincsenek túlzsúfolva, akkor nem muszáj.
Nálam levegő nélkül szaporodtak, 6-ból lett 30db, aztán átraktam őket egy 50literesbe, most olyan 40db van kb.
De csak akkor tudom megszámolni, mikor etetem őket.
Leülnek egymás mellé kajálni :)
Én a helyedben azt csinálnám, hogy elmennék egy állatoshoz, aztán mutasson olyan halat, ami nem fog megnőni.
Biztos látsz majd olyat ami tetszik. Aztán benyomod nekik a levegőztetőt, és kész :)
Vehetsz egy törpe karmos békát is a kishalak mellé. Csak akkor le kell takarni az akvárium tetejét, mert kiugorhat. Az teljesen a víz alatt úszkál mindig, és néha feljön levegőt venni.
Részben egyet értek a 20:18-assal, tényleg sok sajnos a rossz válasz. Ha bármilyen élőlényt szeretnél tartani, olvasd el előbb a szakirodalmát, ezt megteheted neten, rengeteg hasznos írás van, vagy Horn-Zsilinszky könyvet, az akvaristák bibliáját.
A kérdésre visszatérve, a neonokból minimum 6-ot 8-at szabad tartani, mert csapathal, de ekkora hely még a börtönnél is rosszabb számukra, nagyon hamar elpusztulnak.
A guppiknak is minimum 30 literes akváriumot ír, de 50 liter alatt én nem tartanék halat, mert hamar halpusztulás lesz a vége.
Ha nincs meg a szükséges háttered, akkor ne tarts halat csak azért, hogy legyen, ha nem tudod biztosítani nekik a megfelelő körülményeket, akkor inkább mondj le róluk.
15 literre egy garnélás növényes akváriummal próbálkozhatsz, de az sem egyszerű, mást ne kínozz benne.
A 15 literes inkább nekik való:
A halaknak csak kínzás. Ha mindenáron halat szeretnél, akkor szerintem is csak magányos betta hímet tarts ilyen szűk helyen 1-2 növénnyel+ vízmelegítővel. Szűrés nem szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!