Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 15 literes akvárium?

15 literes akvárium?

Figyelt kérdés

Milyen halakat lehet 15 literes akváriumban tartani??

Ha van valami abból hányat??

2010. szept. 6. 18:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Az cherry igaz, csak "serri"-nek mondom azért írtam el :)

A levegő nem árt egyiknek sem persze, de ha nincsenek túlzsúfolva, akkor nem muszáj.

Nálam levegő nélkül szaporodtak, 6-ból lett 30db, aztán átraktam őket egy 50literesbe, most olyan 40db van kb.

De csak akkor tudom megszámolni, mikor etetem őket.

Leülnek egymás mellé kajálni :)

2010. szept. 6. 19:08
 12/19 anonim ***** válasza:

Én a helyedben azt csinálnám, hogy elmennék egy állatoshoz, aztán mutasson olyan halat, ami nem fog megnőni.

Biztos látsz majd olyat ami tetszik. Aztán benyomod nekik a levegőztetőt, és kész :)

Vehetsz egy törpe karmos békát is a kishalak mellé. Csak akkor le kell takarni az akvárium tetejét, mert kiugorhat. Az teljesen a víz alatt úszkál mindig, és néha feljön levegőt venni.

2010. szept. 6. 19:14
 13/19 anonim ***** válasza:
53%
Csapathalbol min6kell, ekkora akváriumba nem fér be... Red Cherry garnéláknak jó lenne, aranyhalat 100liter alatt ne tarts. ha hal barát agy akkor 50litere alatt bettát sem tartasz(sziámi harcoshal) és guppyt és neont sem teszel bele(csapathalak) Sajnos a gyakori kérdések. hun ahogy ki van írva, nem szakértők, nem a szerkesztők,és nem tudósok válaszolnak. a válaszok egy része használhatatlan sajnos, ezzel nem azt mondom hogy én olan okos lennék,de nagy baromságokat olvashatsz,még a te kapott válaszaidnál is.
2010. szept. 7. 20:18
 14/19 anonim ***** válasza:
14%
Ha halbarát vagy akkor ne is tarts halat bezárva ennyi erővel.A szabadba a legjobb neki.Nagyon okos vagy te kedves előző!
2010. szept. 8. 19:15
 15/19 anonim ***** válasza:
Amúgy milyen a hal barát agy?(Halbarát vagy.)
2010. szept. 8. 19:42
 16/19 A kérdező kommentje:
hát igazából még kezdő vagyok de nem akarok nagy akváriumot max 15 litereset mert a nagyobbat nem tudnám hova rakni
2010. szept. 8. 19:54
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Részben egyet értek a 20:18-assal, tényleg sok sajnos a rossz válasz. Ha bármilyen élőlényt szeretnél tartani, olvasd el előbb a szakirodalmát, ezt megteheted neten, rengeteg hasznos írás van, vagy Horn-Zsilinszky könyvet, az akvaristák bibliáját.

A kérdésre visszatérve, a neonokból minimum 6-ot 8-at szabad tartani, mert csapathal, de ekkora hely még a börtönnél is rosszabb számukra, nagyon hamar elpusztulnak.

[link]

A guppiknak is minimum 30 literes akváriumot ír, de 50 liter alatt én nem tartanék halat, mert hamar halpusztulás lesz a vége.

Ha nincs meg a szükséges háttered, akkor ne tarts halat csak azért, hogy legyen, ha nem tudod biztosítani nekik a megfelelő körülményeket, akkor inkább mondj le róluk.

15 literre egy garnélás növényes akváriummal próbálkozhatsz, de az sem egyszerű, mást ne kínozz benne.

2010. szept. 11. 11:57
 18/19 Suhanc72 ***** válasza:
60%

A 15 literes inkább nekik való:

[link]

A halaknak csak kínzás. Ha mindenáron halat szeretnél, akkor szerintem is csak magányos betta hímet tarts ilyen szűk helyen 1-2 növénnyel+ vízmelegítővel. Szűrés nem szükséges.

2010. szept. 11. 12:44
 19/19 Suhanc72 ***** válasza:
Ja és a linkelt állatoknak még víz sem kell bele..:)
2010. szept. 11. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!