FONTOS! Ha a hínáron nőtt egy kb 1-2 centis oldalra növő hajtás, és ha azt lecsípem onnan, akkor tovább fog élni a vízben az a 1-2cm-es hajtás?
Ne tegyél fel két különböző kérdést egyszerre, nem viccből tiltja a szabályzat..
Szerintem a 2 centis oldalhajtás még nem marad meg, hagy egy kicsit nagyobbra nőni. Persze próbálkozhatsz vele, a nagynak semmi baja nem lesz, tehát egy próbát megér.
Akkor szokás kivenni, ha már nagy a folt és nagyon gömbölyű a hasa. Ha hamar teszed szülőhálóba, akkor a stressz miatt koraszülés lehet, az a kicsiknek nem jó. Ezt is ki fogod majd tapasztalni, hogy mikor érdemes kivenni. Ha most véletlenül túl korán fogod ki, akkor sem lesz nagy baj.
Na most néztem meg. Pont ilyen hínárom volt nekem is :)
Ezen kívül volt még tündéhínárom is, de az hamar elrohadt :)
Viszont ami nálad van az jó fajta hínár, vágd ketté nyugodtan, nőni fog jól :)
Ezen látszik:
Balról az első az a széles világoszöld, az valami gyomhínár vagy mi a szösz, az olyan közepesen strapabíró.
Aztán balról a második fajta, ami kicsit sötétebb zöld, az egy jó strapabíró hínár, azt lehet darabolni, és akkor is megnő nagyra, minden darabja :)
Aztán a harmadik féle, ami középen van aminek a teteje vékonyabb mint az alja, az a tündérhínár, az meg fog dögleni hamar. Legalábbis nálam kidöglött.
Hát ennyit tudtam segíteni hínár ügyben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!