Véletlen ecet került az akváriumba, nagy a baj?
Túl, de rövid időn belül cseréltesd kompletten a vizet.
Különben, kampec.
Akkor sem lenne bajuk ennyi ecetes víztől ha nem cserélsz vizet. A vízfrissítés mindig pozitívan érinti a halakat ezért virgoncak, persze azért az 50% sok de ilyen esetben elfogadható. A cél az lenne, hogy szemmel láthatóan ne reagáljanak így egy vízcserére mert ez azt jelzi, hogy a víz kissé terhelt volt ( úgy értendő, hogy a vízcserék között is jól érezzék magukat ). Ajánlott lenne gyakrabban kisebb mennyiséget cserélni pl heti 2x15% áttérni a heti 30% helyett.
Más: Az ennyire felhígított ecet leviszi a vízkövet? csak azért érdeklődök mert én néha még tömény (háztartási hígítású) só-ill foszforsavval is küszködtem.:D Nyilván kicsit elhanyagoltam de a 10% ecetet felhígítva kicsit gyengének tartom vízkövezésre. Érdemes akváriumon kívül végezni a savazást, a peremről pedig savba mártott szivaccsal, ezt is érdemes bevenni a heti rutinmunkák közé, hogy egy laza törléssel le tudd tisztítani megkönnyítve a dolgodat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!