Hány nap után mehet a szűrőcsere?
Várnék vele minimum 1 hetet.
Egyébként
Alapvetően a szivacsszűrő , működési elvét tekintve, jobban passzol a garnélákhoz, bár a mechanikai szűrés gyengécske lesz... ezt a hiányosságot rendszeres aljzatporszívózással lehet pótolni.
Szóval nem föltétlenül tanácsolom, hogy ha jó lesz a belső szűrő, akkor cseréld rá vissza, de ettől függetlenül, a motoros belsőnek nincs túl sok baja, szóval akár használható is!
A gyári áramlás szabályzók, szinte mindegyike, pusztán annyit csinál, hogy - végtelenül egyszerűen- csökkenti a keresztmetszetet.
(A rotor elektromágneses működésébe, és a lapátok ide oda forgásába nem megyek bele, legyen elég annyi, hogy a vízhozam nem fix, tehát a keresztmetszet csökkenése , nem olyan, mint ha egy hálózati víznyomáson (pl. kerti slagon) befognád részben a slag végét, a kis keresztmetszeten nem lesz arányaiban nagyobb a nyomás.)
A lényeg, hogy bármilyen alternatív, kreatív módon elérheted, fél órás házi barkácsolással, hogy leszűkítsd a kifolyó csonk keresztmetszetét.
Pl. beragasztod (részben) szilikonnal. Vagy húzol rá egy gumi csövet, aminek a végét tetszés szerint összeszorítod.
Vagy műanyag csőből (villanyszerelési "védcső" , nem túl erős, de de ezért könnyű vele bánni)
csinálsz rá egy esőztetőt, aminek a kimeneti furatainak az összes keresztmetszete, kisebb, mint az eredeti keresztmetszet.
Vagy ugyanakkora, de mondjuk 5-6 furatból, tetszés szerint eldöntheted, hogy hányat használsz, ha 2-3 elég, akkor annyit.
A többit meg lefeded, ugyanazzal a védcső anyaggal, tehát az esőztetőre ráhúzom még egy réteg henger darabokat, amik a kifolyó lyukakat takarják, tetszés szerinti mennyiségben.
Tucatnyi ilyen ötletem van, nem mellesleg komolyan elgondolkoztam már, hogy középső névnek felveszem a megályver nevet, akkora istencsászár kibeb-szott problémamegoldó géniusz vagyok! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!