Milyen végzettség kell ahhoz, hogy egy akvarisztikát nyissak?
Ha legális akarsz maradni, gondolom igen, akkor vállalkozóit kell kiváltanod. Annak meg feltétele a bizonyítvány, tehát elvégzed előszöris a Díszállattenyésztő okj-s tanfolyamot, kiváltod a vállalkozóit, megcsinálod a helyet, egy halom pénz, most ne kelljen már számolgatnom.
Ha meg csak kis tételben akarod csinálni, akkor is ki kell váltanod az Apeh-nál egy adószámot Egyéb termékek értékesítése címen. Ezzel ugyanúgy blokkot, számlát adsz, és évi 200ezer Forint bevételhatár eléréséig adómentes.
Sok sikert!
Azt nem tudom, lehet, hogy tilos, de ha mondjuk nem postán küldöd, hanem szakeszrűen kiszállítod házhoz.
Mondjuk csak pestieknek, most csak mondtam valamit, mert ez így megoldható lenne szerintem.
Szerintem azt lehet. Nem?
Hisz az ugyanaz mint amikor az ember elmegy a boltba és kap egy zacskóban 2 halat, aztán rohan hazáig a zacskójával, nehogy megdögöljön a hal. Csak te berakod egy vödörbe, aztán házhoz viszed kocsival. Lehet az még jobb is a halnak úgy :)
Nem lehet.
A törvény egyértelmű, élő állatot CSAK ÉS KIZÁRÓLAG fizkai boltban lehetséges.
Valamint az élő-állat szállítás körülményei nagyon szigorúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!