Ez így jo, vagy túl sok?
Van egy 90literes aksim.
10 neonhal
4 guppi, 3 dalmata molly
2 szifo, 1 algaevő
3házmester,1 másik molly aminek most nem jut eszembe a pontos neve
Cory kevés, legalább 6, de inkább több kellene belőlük.
Az elevenszülők viszont el fognak szaporodni.
Szia, köszi a válaszodat
De akkor a házmesterek mennyiségén kivül minden jó?
Mármint láttam, hogy írtad hogy elszaporodnak, de az a veszély nem jelentene problémát.
Külön kellene választani a fajokat az igényeik szerint (vízkeménység, hőmérséklet, habitus), ez így távolról sem átgondolt.
Olyan verzió van, hogy neon + ancistrus + cory itt mehet a lágyabb víz is (<10nk gh), vagy guppy hímek + ancistrus + cory itt egy kompromisszum-keménység beállítható 15 gh környékén. A mollykat és a xifót elfelejteném 90 literben, illetve az ancistrust kivéve mindegyik csapatban éldegél, tehát 6 egyedszámos minimum, az elevenszülő guppyk esetében egynemű hímekre törekedj, különben szülészetet nyithatsz.
Megfelelő szűrés (mind motorerőre, mind szűrőfelületre), következetes vízcserék, élő növényzet erősen javasolt. Ja és az egész keménység teszteléssel kezdődik, azaz tudnod kell milyen víz folyik a csapból.
Tartani bőven lehet ezeket csapvízben. A xifo határeset a mérete miatt, de 90 liter már elég lesz kettőnek.
Budapesten kb. 13-as nk a víz.
A többiek már leírták a problémákat és megoldásokat. Én csak ezzel a pár oldallal tudok szolgálni ,hogy ténylegesen lásd az egyes fajok igényei közti különbségeket:
[link] , [link] , [link] , [link]
Szerencsére egyik sem mondható kimondottan kényes fajnak szóval úgy ahogy megoldható köztes vízértékekkel, de így messze nem optimális. Minden esetre ahogy írták a rajhalakat kicsit egészítsd ki és szaporázd meg a vízcseréket legalább heti 2x 15-30%-ra, na meg növényesíts amennyire lehet. Én is bíztatnálak arra ,hogy gondold át s “selejtezz” ki pár fajt, inkább kevesebb fajból több mint fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!