Egy ilyen kis kerti tóba milyen fajta hallakat lenne jó betelepiteni? Olyan hall kellene amit tudnék tenyészteni is, a nagyobbakat majd ha már túl. Sok van akkor kihalaszni.
Figyelt kérdés
Van egy 4x2 es kerti tavan, ami vízesés is egybe
1,5 méter mély kb, de a tó tetejétől szűkül a hosszasag és a szélesseg.
A viz Algás is, és kövekbol, kavicsokbol áll ki az egész tó, alja, és minden oldala.Diszhalon is gondolkoztam de nincs annyi időm vele foglalkozni, félek h nemjo lenne nekik a viz, nincs szűrő rendszer.
2019. júl. 31. 15:47
1/9 V. Hélix válasza:
Ha eggyeltalán nincs szűrő vagy valami ami mozgatja a vízfelszínt (pl szökőkút) akkor nem nagyon lehet benne tartani semmit. Ha veszel hozzá egy jó minőségü szűrőt tehetsz bele aranyhalat, de inkább várd meg míg tapasztaltabbak is írnak tanácsot.
2/9 A kérdező kommentje:
Van szökőkút de az nem mindig tud működni, meg van benne egy kia vízesés, egy kis csobogó, igaz nem a vizbe csobog a kicsi vízesés de az a viz vissza megy a vizbe, és a motor a viz alján van
2019. júl. 31. 16:00
3/9 A kérdező kommentje:
Aranyhalat ha most vennék akkor túl élné a telet a tóba?
2019. júl. 31. 16:00
4/9 V. Hélix válasza:
Nem azt akartam írni hogy vagy úgy értettem és. Mindkettő kell főleg aranyhalakhoz, mert sokat piszkolnak. Ha jól tudom másfél méter mély tóban át tudnak telelni.
5/9 anonim válasza:
A tenyésztéshez kicsit komolyabb feltételek kellenek. Pár aranyhal eléldegél benne. trópusi ősszel elpusztul ha lehűlt a vizük.
6/9 A kérdező kommentje:
Értem
És pl a Koi ponty?
Vagy sima Ponty? Valamelyiknek nemlenne alkalmas?
2019. júl. 31. 16:11
7/9 V. Hélix válasza:
A koi ponty 90cm-re is megnőhet. Neki kicsi ez a tó. Sima pontynak is szerintem. Mamámnál 2x15 m-ben vannak tartva mélysék legalacsonyabb 70cm legmélyebb 1m-nél több, de nem tudom pontosan. Ebbe még mindig pár darab aranyhal lenne a legjobb, de mint előző kommentelő is mondta, nem biztos, hogy szaporodni fog. Az, hogy trópusi hal baromság, a 19° körüli hőt kedveli, télen hibernál a tó alján, de jobb egy nagyméretü akváriumban bent tartani télen, vagy fűteni a tavat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!