Van egy 70L aksim van benne 4 szumi 2 aranyhal 1 vitorlas tudom nem jo perositas ki akarom "tagadni" az aranyhalaimat mert igen nagyok mit csinaljak veluk nem akarom megolni oket?
Egyetértek minden válasszal.
Ugyanakkor az aranyhalak nélkül sem jó a párosítás.
A következők miatt:
Vitorláshal: lágy vizet kedvelő nagytestű sügérféle, társas viselkedéssel, és párválasztással. Ezért a szakkönyv álláspontja szerint legalább 6 db-ot kell tartani belőlük egy megfelelően tágas (min. 100 literes) akváriumban, lehetőleg hosszúszárú és hosszú levelő növények között (az úszóik miatt).
Szumi: gyors úszású, kifejezett csapatviselkedéssel, amiért is legalább 8 db-ot kell tartani kell belőlük, de - lehetőségekhez mérten inkább többet.
A szumi köztudott csipkelődős faj, lehetőleg nem kell nyugodt és megnyúlt úszókkal rendelkező halakkal tartani (gurámi, vitorláshal, betta, stb).
n a helyedben a Vitorlást is meneszteném, helyette vennék még legalább 4 db szumit. Meglátod, sokkal kifejezettebb lesz a csapat-magatarásuk: minél többen vannak, annál jobban érzik magukat (különben ugyanez a csapatmagatartás jellemző a dániókra is).
Nekem az aranyhal "megkannibalizálta" a vitorláshalat :(
De szerintem a tó a jó megoldás, asszem a Margitszigeten a fürdő mögött van egy kis melegvizes tó.
Abba rengeteg aranyhal + teknős van, habár nem tudom télen kiköltöztetik-e őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!